Haberler

Yurtta Kış

ADIYAMAN/ Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta etkili olan sağanak, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

ADIYAMAN/ Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta etkili olan sağanak, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Adıyaman merkeze bağlı Hasancık köyü Tepebaşı mezrasında Abuzer Ödemiş'in toprak evinde, sağanaktan dolayı çökme meydana geldi.

Evin üç odasının kullanılamaz hale geldiği olayda, ölen ya da yaralanan olmadı.

Olay sonrası jandarma ekipleri, çalışma yaptı.

Ev sahibi Abuzer Ödemiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yoğun yağmurdan dolayı evde çökme meydana geldiğini belirterek, "Çökme sırasında eşimle birlikte bir taziye ziyaretine gitmiştik. Geldiğimizde evin çöktüğünü gördük." dedi.

Öte yandan Adıyaman'da kar yağışı nedeniyle kırsaldaki 219 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Can Erdoğan, kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez, Besni, Çelikhan, Gerger, Gölbaşı, ve Sincik ilçelerinde 82 köy ile 137 mezraya ulaşım sağlanamadığını söyledi.

Karla mücadele ekiplerinin çalışmaları sürdürdüğünü dile getiren Erdoğan, yaklaşık 70 kişilik ekibin aralıksız görev yaptığını kaydetti.

Sincik ilçesi Halil Peker Bulvarı üzerindeki üç katlı bir binanın üzerindeki kar kütlesi düştü. Kar kütlelerinin düşme anı, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Gölbaşı ilçesinde etkili olan kar, hayatı olumsuz etkiledi. Vatandaşlar kar birikintileri nedeniyle yürümekte zorlanırken, araçlar da güçlükle ilerleyebiliyor.

Belediye karla mücadele ekipleri, kaldırım ve yolda kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ın kuzey kesiminde etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle Kahramanmaraş-Kayseri kara yolu ulaşıma kapandı.

Yoğun kar yağışının etkili olduğu bölgede, Kayseri istikametine giden yaklaşık 20 yolcu otobüsü, çok sayıda tır ve otomobil yolda kaldı. Araçlardaki yaklaşık bin vatandaş, yol açılıncaya kadar Göksun Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından öğrenci yurtları ve taziye evlerine yerleştirildi.

Mahsur kalan vatandaşların ihtiyaçlarının Türk Kızılayı ve Göksun Belediyesi tarafından karşılanacağı belirtildi.

Öte yandan Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi Tekir bölgesinde yoğun kar yağışından dolayı tır ve kamyonların, kayarak yolu kapatmaları sonucu, karayolları ekiplerinin kar temizleme çalışmalarında zaman zaman güçlük çektiği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Adıyaman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title