Haberler

Yüksekova'daki 15 Şubat Gerginliği

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Yaşanan Olaylarla İlgili Olarak Güvenlik Güçleri Tarafından Gözaltına Alınan 6 Kişiden 5'i Çıkarıldığı Mahkeme Tarafından Tutuklandı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde yaşanan olaylarla ilgili olarak güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan 6 kişiden 5'i çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999 günü Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü münasebetiyle terör örgütüne müzahir kişi veya grupların eylem yapılacağı bilgilerinin alınması üzerine il merkezi ve ilçelerde güvenlik tedbirleri alındığı belirtildi. 15-16 Şubat 2007 tarihlerinde Yüksekova İlçesi'nde yaşanan olaylardan dolayı korsan gösteri yapmak, yasadışı slogan atmak, kamu malına ve işyerlerine zarar vermek ve ateşli silahla yaralama olaylarından dolayı N.İ., Z.Y., M.B., N.Ç., F.İ. ve C.B. isimli şahısların yakalanarak gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, şahısların, 'Kamu malına zarar vermek, terör amacı ile çalışma hürriyetinin ihlali, mala zarar verme, halk arasında korku ve panik yaratılacak şekilde tehdit, suç ve suçluyu övme, terör örgütünün propagandasına dönüştürülen toplantı ve gösteride yüzün kapatmak, terör örgütün destekçisi olduğunu belli edecek şekilde işaretler taşınmak ve yasadışı slogan atmak' suçlarından Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldığı kaydedildi. Şahıslardan N.İ., Z.Y., M.B., N.Ç. ve F.İ.'nin mahkeme tarafından tutuklandığı, C.B. adlı şahsın ise adli kontrol kararıyla tutuksuz yangılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi.

(NT-ŞA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title