Haberler

Yukarıdamlalı'da Muhteşem Bayram Şenliği

Ordu'nun Kumru ilçesi Yukarıdamlalı beldesinde belediye tarafından düzenlenen bayram şenliği yoğun katılım ve coşkuyla geçti.3 yıl önce belediye tarafından organize edilmeye başlanan Ramazan bayramı şenliklerinde bu yıl Kırkpınar'daki...

Ordu'nun Kumru ilçesi Yukarıdamlalı beldesinde belediye tarafından düzenlenen bayram şenliği yoğun katılım ve coşkuyla geçti.

3 yıl önce belediye tarafından organize edilmeye başlanan Ramazan bayramı şenliklerinde bu yıl Kırkpınar'daki başpehlivanlar da katılarak güreş tuttu. Güreş alanında yer bulamayan bazı vatandaşlar da ağaçlara ve ormanlık yamaçlara çıkarak güreşi izledi. Yukarıdamlalı ve Fizme beldesine has ünlü ceviz helvası ustaları tarafından yapılarak pazarda satışa sunuldu. Şenliklere İçişleri eski Bakanı İdris Naim şahin, Ordu Milletvekili İhsan Şener, İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, eski milletvekili Eyüp Fatsa, Kumru Kaymakamı Ahmet Özkan, Korgan Kaymakamı Erkan Kaçmaz, Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, Korgan Belediye Başkanı İhsan Güven, Çayırkent Belediye Başkanı Muzaffer Çakmak, Fizme Belediye Başkanı Hikmet Bilü, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Yalçuva, Fatsa AK Parti İlçe Başkanı Fatih Sözen, Korgan AK Parti İlçe Başkanı Sait Korgan, İHA Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye tarafından son kez organize edilen şenlik Yukarıdamlalı Belediyesi şenlik alanında saat 11.00'de Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duayla başladı. Güreşler akşam saat 17.00'da bitti. Yoğun ilgi gösterilen başpehlivanlık güreşlerinde finalde Şaban Yılmaz'ı yenen Samsunlu Fatih Atlı, başaltını ise Nadir Takı kazandı. Fatih Atlı'nın madalyasını İçişleri eski Bakanı Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin taktı ve birlikte bir hatıra fotoğrafı çektirdiler. Ağalık yarışmasını İstanbul Göçbeyli'de emlakçılık yapan Abdulkadir Oldu 25 bin TL ile aldı. Belde belediyelerinin kapatılacak olması sebebiyle son kez yapılan şenliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatsa Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title