Haberler

Yozgat Sanayi Ticaret Fuarı ve İşgem Törenle Açıldı

Yozgat Sanayi ve Ticaret Fuarı ile İş Geliştirme Merkezi (İşgem) Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı.

Yozgat Sanayi ve Ticaret Fuarı ile İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, AK Parti Yozgat milletvekili Mehmet Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Özelleştirme İdaresi Genel Koordinatörü Rahmi Aksu, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şenol Daştan, Türkiye'de kurulan 12 İş Geliştirme Merkezi'nden birinin Yozgat'ta hizmete girdiğini söyledi. Daştan, "Yaklaşık 5 bin metrekare kapalı alanda 25 işletme faaliyete geçmiştir. Açılan bu küçük işletmelerde 200 kişiye iş imkanı sağlanmıştır. İŞGEM'de açılan bu küçük işletmeler inşallah önümüzdeki günlerde gelişerek büyüyecektir. İŞGEM'in ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Özelleştirme İdaresi Proje Koordinatörü Rahmi Aksu, Özelleştirme Sosyal Destek Projesi kapsamında verilen 12 hizmetten birisi olan İŞGEM'in, Türkiye için girişimcilik ve istihdam konularında örnek model haline geldiğini söyledi. İŞGEM hakkında bilgi veren Aksu, "Uygulanan proje kapsamında meslek edindirme ve işe yerleştirme danışmanlığı hizmetlerinin yanı sıra girişimcilik ve iş kurma konularında hizmetler sunulmaktadır. Bunlardan birincisi kendi işlerini kurmak isteyen kişilere yönelik, ikincisi ise iş hayatına iş gören olarak devam etmek veya iş yaşamına katılmak isteyenlere yöneliktir. Projenin birinci bölümünde, yaklaşık 37 bin kişi proje hizmetlerinden yararlanmış, 19 bin kişi iş sahibi olmuştur. Proje kapsamında 12 İŞGEM kurulmuştur. Modelin yeni girişimciler tarafından kolayca benimsenerek, işsizliğin azaltılması ve yatırımların canlandırılmasına katkı sağlayarak, yeni bir istihdam modeli haline gelerek, Türkiye'de de yaygın bir uygulamaya dönüşmesi ve bu paydadan özellikle işsizliğin yoğun olduğu yönlerin yararlanmaları hedeflenmektedir" dedi.

Açılışta, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ak Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Yozgat Valisi Amir Çiçek'de birer konuşma yaparak, İş Geliştirme Merkezi ve istihdamın önemine değindiler.

Konuşmaların ardından İŞGEM'in açılış kurdelesi kesilerek, işletmeler tek tek gezildi. Yozgat Testi İşletme Sahibi Musa Durak, açılışa katılması beklenen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek için hazırladığı testiyi ve katkılarından dolayı da Vali Amir Çiçek'e plaket verdi.

İŞGEM'in açılışından sonra 9. Yozgat Sanayi ve Ticaret Fuarı açıldı. Fuar'ın açılışında bir konuşma yapan Yozgat TSO Başkanı Şenol Daştan, fuarın 13-19 Haziran tarihleri arasında açık kalacağını belirterek, "Fuarımızda çeşitli sektörlerden 70 stand açılmıştır. Bu yılki fuarı 30 binin üzerinde kişinin ziyaret edeceğini bekliyoruz. Ayrıca Yozgat, Yerköy ve Sorgun belediyelerimiz, fuar için ücretsiz otobüs tahsis edecekler. Tüm halkımızı fuarımıza bekliyoruz" dedi.

(ÖE-MSA-Y) 13.06.2008 18:30 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title