Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen: "Bugüne kadar Eskişehirlilere yaptığımız hizmetlere yenilerini ilave etmek için yeniden aday oldum"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bugüne kadar Eskişehir halkına yaptığı hizmetlere yenilerini ilave etmek için yeniden aday olduğunu söyledi.

Odunpazarı Meydanı'ndaki CHP Belediye Başkanları Adayları Tanıtım Toplantısı'nda konuşan, Büyükerşen, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin çok önemli olduğunu ifade ederek, yerel seçimler için herkesten 20 oy kazanmasını istedi.

İktidarın çiftçiyi ve vatandaşı yoksullaştırdığını savunan Büyükerşen, şöyle konuştu:

"Köylülerimiz yıllarca özellikle son 12 yılda çok ihmal edilmiş. Köy, can çekişiyor. Kendilerine ekecekleri tohumluğu bile dışarıdan genleri ile oynanmış GDO'lu, yabancı ülkelerin geliştirdiği buğdayları tohum olarak kullanıyor. Köylü zengin olmaya muhtaçtır. Köylü devlet politikalarının artık onlara yönelik olmasını bekler durumdadır. Yerel seçimlerden sonra genel seçimlerde de iktidar olursak, tarımın ihmal edilen her köşesine kadar hizmet götürmekle yükümlüyüz."

Büyükerşen, hizmet bölgesinde 14 ilçe ve bu ilçelere bağlı yaklaşık 400 köy bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Hizmet bölgemize yeni katılan yerler de 'Eskişehirli'yiz, Eskişehirli olmaktan gurur duyuyoruz' diyebilecekleri yeni bir idari bağlantının içine dahil oldular. Yaklaşık 400 köy içinde bir ucu 170 kilometre ötede olan mahallelerimiz var. Hizmet hudutlarımız genişledi. Bugüne kadar Eskişehirlilere yaptığımız hizmetlere yenilerini ilave etmek için yeniden aday oldum. İsteğinizi yerine getirdim. İnanıyorum ki bu zor görevlerin yapılabilmesinde destek olan Eskişehir halkı desteğini bizden esirgemeyecek. Haydi, yeni bir demokrasi, yeni bir demokrasi, yeni bir hukuk ve yeni bir vatan kalkınma anlayışında olan CHP'yi hep birlikte iktidara getirelim. Buna yerel seçimlerden başlayalım. CHP 'onlar' ve 'bizler' diye ayrım yapmayacak. Yeni politikamız budur herkese duyurun bunu."

Büyükerşen'in konuşmasının ardından CHP Odunpazarı Belediye Başkan adayı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkan adayı Ahmet Ataç, Alpu Belediye Başkan adayı Gürbüz Güler, Beylikova Belediye Başkan adayı Yalçın Komşu, Çifteler Belediye Başkan adayı Sabahattin Çarkacı, Günyüzü Belediye Başkan adayı Ese Ildız, Han Belediye Başkan adayı Erdal Şanlı, İnönü Belediye Başkan adayı İsmail Karaköse, Mahmudiye Belediye Başkan adayı İshak Gündoğan, Mihalıççık Belediye Başkan adayı İsmail Hakkı Yavuz, Sarıcakaya Belediye Başkan adayı Necdet Çekin, Seyitgazi Belediye Başkan adayı Mesut Atlı, Sivrihisar Belediye Başkan adayı Fikret Aslan toplantıya katılanları selamladı.

Etkinliğe, CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı ve Bursa Milletvekili Kemal Ekinci de katıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Alaaddin Yılmaz Odunpazarı Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title