Haberler

Yazar Buket Uzuner, Edebiyat Söyleşisinin Konuğu Oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Edebiyat Söyleşileri"ne roman, hikaye ve gezi yazarı Buket Uzuner katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Edebiyat Söyleşileri"ne roman, hikaye ve gezi yazarı Buket Uzuner katıldı.

Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda düzenlenen "Edebiyat Söyleşisi"nde katılan Buket Uzuner, "Yazarın Edebiyat Mutfağı" konulu söyleşisinde roman, hikaye ve gezi yazarlığı alanındaki tecrübelerini anlattı. Uzuner, matematiği çok iyi anlamanın o problemi çözmeye yetmeyeceğine dikkati çekerek, "Hayatımızda, işimizde dahi çok şey bilmek o sorunu çözmeye yetmez. Orada insanı anlamak, empati yapmakla olur, bunu da ancak edebiyatla, roman okumakla başarabiliriz. Çünkü başkalarının yerine geçip onları anlamaya çalışıyorsunuz" dedi.

Yazar Uzuner, farkındalığın önemine değinerek, "İnsanın her şeye hükmedeceğini sanması bizi mutsuz hale getirdi. Dünyaya bakarsanız da her şeyde bir mutsuzluk var. Herşeyin satılık olduğu bir dünyaya geldik. Bunu nasıl farklı boyutta anlatabilirseniz iyi bir yazar olursunuz. Yazar olmak isteyenlerin yaralarının, yazarak iyileştiğini görüyoruz. Hepimiz yaralarla doluyuz. Herşeyin merhemi vardır, bunun ne kadar erken yaşta farkına varırsanız, kendi yaranızı öğrendiğiniz zaman farkındalık yaratırsınız" diye konuştu.

Yazar Buket Uzener, söyleşiye gelenlerle sohbet etti.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title