Haberler

Yaşama Yol Ver Projesi"

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, "Yaşama Yol Ver Projesi"nin tanıtımı amacıyla açılan stantı ziyaret etti.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, "Yaşama Yol Ver Projesi"nin tanıtımı amacıyla açılan stantı ziyaret etti.

İl Sağlık Müdürlüğünce Anıt Meydanı'nda açılan stantta incelemelerde bulunan Şentürk, Kırşehir'de 112 Acil Çağrı Merkezine günlük ortalama 800 ihbarın yapıldığını bu ihbarlardan sadece 260'ının gerçek olduğunu söyledi.

Bu proje ile vatandaşların ambulansa yol verme ve 112 Çağrı Merkezini boş yere meşgul etmeme konularında bilinçlendirilmesinin amaçlandığını vurgulayan Şentürk, şöyle konuştu:

"Ambulans, acil bir hastayı veya ağır yaralı birini hastaneye yetiştirirken ona mutlaka yol verilmelidir. Ambulansta kurtarılmayı bekleyen hastalar için zamanın çok önemli olduğunu unutmamak gerekir. Ayrıca, 112 Çağrı Merkezine yapılan ihbarların büyük bir oranı asılsız çağrılardır. Kırşehir'de günlük Acil Çağrı Merkezine ortalama 800 ihbar yapılıyor. Ancak bu ihbarlardan 260'ını gerçek çağrılar oluşturuyor. Geriye kalanlar asılsız ve gereksiz yere yapılan ihbarlar. Bu durum verilen hizmetin kalitesini düşürüyor. Herkesi, 112 Acil Sağlık Hizmetini boş ve gereksiz çağrılarla meşgul etmemeye ve ambulansa yol vermeye davet ediyorum."

İl Sağlık Müdürü Selçuk Büyüker de proje ve stant çalışmaları hakkında Vali Şentürk'e bilgi verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Necati Şentürk Kırşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title