Haberler

Yalova Üniversitesi'nin Akademik Yılı Açılışı

Rektör Prof. Dr. Ersuslu: "Yüksek lisans ve doktora çalışmaları dahil 9 bin 925 öğrenciye ulaşmış bulunuyoruz"

Yalova Üniversitesi'nin 2013-2014 Akademik Yılı düzenlenen törenle açıldı.

Yalova Üniversitesi'nin 2013-2014 Akademik Yılı Açılış töreni Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Niyazi Eruslu, üniversiteyle ilgili bilgi verdi.

Evrensel değerler ışığında bilgi ve teknoloji üreten bir üniversite olmak için yerelde etkin, küresel başarıya sahip, teknoloji odaklı bir üniversite olmak için belirledikleri hedefler doğrultusunda çalışma yürüttüklerini vurgulayan Prof. Dr. Eruslu, "Yüksek lisans ve doktora çalışmaları dahil 9 bin 925 öğrenciye ulaşmış bulunuyoruz. Yalova Üniversitesi öğrenci faaliyetleri olarak da ülkede ilk 3'e giren bir üniversitedir. Bu çerçevede üniversitemizde 45 öğrenci topluluğu, 13 spor kulübü, aktif üye sayısı bin 700 olan kültür ve sanat ağırlıklı bir üniversiteyiz. 12 farklı devlette 21 farklı üniversite ile etkileşim halindeyiz. Faaliyetlerimiz hızla ilerliyor. Yalova Üniversitesi olarak öncü ve farklı konularla ön plandayız. Kuruluşu tamamlanan ve yakında binası tamamlanacak olan Sanat ve Tasarım Fakültesi'ni de hayata geçireceğiz. 2008 yılında 13 olan akademisyen sayımız bugün 358'e ulaştı. İdari personel sayımız ise 197 oldu" dedi.

Üniversite olarak ilkleri ön plana çıkardıklarını dile getiren Prof. Dr. Eruslu, "Türkiye'de ilk defa toryum çalıştayını yaptık. Bu yıl da polimer çalıştayını gerçekleştireceğiz. Bunun yanında Yaşam Üniversitesi ile Çocuk Üniversitelerini de hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Yapılan sınav sonucunda üniversitenin fakülte ve yüksekokullarına birincilikle yerleşen öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye edildi. Öğrencilere hediyelerini protokol mensupları takdim etti. Törenin ardından 2013-2014 akademik yılının ilk dersini ise Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan verdi. Bozdoğan, Yalova Üniversitesi'nin dünü, bugünü ve yarınını anlattı.

Açılış törenine Yalova Valivekili Atilla Selami Abban, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkanı Yakup  Koçal, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Yalova İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Aslan da katıldı. - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title