Haberler

Vezirköprü'de Çiftçilere Yonca Tohumu ve Süt Tankı Dağıtıldı

Vezirköprü ilçesinde, Samsun Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınma planı kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve Kalkınma Bakanlığı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliğine kayıtlı üreticilere yem bitkileri tohumu dağıtıldı ve süt tankı hibe edildi.

Vezirköprü ilçesinde, Samsun Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınma planı kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve Kalkınma Bakanlığı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliğine kayıtlı üreticilere yem bitkileri tohumu dağıtıldı ve süt tankı hibe edildi.

Vezirköprü ilçesi Adnan Menderes Parkı'nda düzenlenen dağıtım törenine Vali İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis, Samsun Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı İbrahim Doğan, Havza, Vezirköprü, Ladik, Kavak, Asarcık İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Sadullah Kirenci, birliğe kayıtlı üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Birlik başkanlarının teşekkür konuşmalarının ardından, Vezirköprü nüfusunun büyük ölçüde köylerde olmasının sevindirici olduğunu söyleyen Vali İbrahim Şahin, artık insanların yavaş yavaş köylerine dönmeye başladığını ifade etti.

Vali Şahin, "Bizim modern tarımı uygulamamız gerekiyor. Ülkemizin çevresi ateş topuna dönmüş durumda ve burası bir huzur adası olarak görülüyor. Tabi bazıları bundan rahatsız ve bu huzuru bozma gayreti var. Onun için biz birlik ve beraberlik içerisinde olabildiğince kaliteli üretim yapacağız" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise şunları dile getirdi:

"Vezirköprü'de kırsalda yaşayan nüfus yoğunluğu daha fazla. Bu nüfusu azaltmamak için köy ekonomisini güçlendirmemiz lazım. İnsanlarımız köylerden umudunu keser oldu. Köylü değerini yitiriyor, hayvancılığı bırakıyor. Köylerin boşalması ve bu derece değersizleşmesi beni çok üzüyor. Bütün bunlara rağmen belediyeler olarak buralara yapılan yatırımlarımız bir yandan devam ediyor. Köylerin değersizleşmesini önleyip buraları cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Bugün burada dağıttığımız yem bitkileri tohumları ve süt tankları da bunun bir adımı" dedi.

Konuşmaların ardından birliklere kayıtlı üreticilere ceviz fidanı, yem bitkileri tohumu dağıtıldı.

Destekleme kapsamında 38 üreticiye yonca tohumu, 10 üreticiye 50'şer ceviz fidanı dağıtılırken, süt toplama merkezlerinde kullanılmak üzere de 2'si seyyar 7 süt tankı hibe edildi.

Programda 2015 yılı için destekleme bütçesi olarak 1 milyon lira ayrıldığını ve 2016 yılında da bu bütçenin en az 1,5 milyon lira olacağı ifade edildi.

Kaynak: AA / Yerel

Doğu Karadeniz İbrahim Şahin Vezirköprü Yerel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title