Haberler

Van Tekstil Kent Projesi'ne Bakan Desteği

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, kentin kalkınmasında önemli bir rol üstlenecek olan Van Tekstil Kent Projesi çalışmalarının devam ettiğini ve projeyi onaylayarak kaynak aktaran Kalkınma Bakanı Cevdet...

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, kentin kalkınmasında önemli bir rol üstlenecek olan Van Tekstil Kent Projesi çalışmalarının devam ettiğini ve projeyi onaylayarak kaynak aktaran Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da her türlü desteğinin devam edeceğini söyledi.

Önceki gün Hakkari'de yapılan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Kalkınma Kurulu Toplantısı'na katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüştüğünü söyleyen VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van Tekstil Kent Projesi ile ilgili bilgiler verdiğini kaydetti. Projenin şimdiye kadar sorunsuz devam ettiğini belirten VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, "Van Tekstil Kent Projesi, Van'ın kalkınmasında çok önemli bir misyon üstlenecek. Son dönemlerde yaşanan gelişmeler de bizi bu yönde sevindirmektedir. Özellikle teşvik paketinin bizim istediğimiz şekilde çıkması, Van'ın 6. Bölge kalması bizleri gelecek adına umutlandırıyor. Van Tekstil Kent Projesi ile Van tekstil üretiminde çok önemli bir yere gelecektir. Binlerce genç insanımıza istihdam oluşturacak projemize Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz her platformda destek veriyor. DAKA Kalkınma Kurulu Toplantısı'nda kendisine proje ile ilgili bilgiler aktardım. Bana kendisi 'projeniz de ne zaman sorun çıkarsa bana haber verin' dedi" ifadesini kullandı.

Mirza Nadiroğlu, Van Tekstil Kent Projesi'nin inşaat aşamasında olmasına rağmen çok yoğun taleple karşı karşıya olduğunu ifadede ederek, "Van Tekstil Kent Projesi daha kurulum aşamasında olmasına rağmen şimdiden yatırımcıların ilgisini çekiyor. Yakın bir tarihte büyük ve marka olmuş tekstil firmaları Van'da yatırım için gelecekler. Çünkü teşvik paketinin açıklanması ile ilimiz yatırımcılar için çok önemli bir merkez olmuştur. Van Tekstil Kent Projesi'ne gösterilen ilgi, projemizi bir hayal olarak görenlere en güzel derstir. Daha önce de sık sık ifade ettiğim gibi, boş laflar etmiyoruz. Proje üretiyoruz ve hayata geçirilmesi için yoğun emek veriyoruz. Van Tekstil Kent Projesi'nde insanların istihdamı başladığında, bu kentte insanlar AŞ ve iş sahibi olduğunda projemizin önemi o zaman daha net ortaya çıkacaktır. Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen projeyi hayal ürünü olarak görenleri kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Geçmişte bireysel çıkarlar peşinde koşanlar, toplumsal hiçbir proje geliştirmeyenler, bugün çıkıp binlerce kişiye istihdam kapısı oluşturacak Van Tekstil Kent Projesi'ni eleştirmeleri çok da kabul görecek bir söylem değildir" şeklinde konuştu.

Nadiroğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Muş programına da katıldığını belirterek, "Teşvik paketini yürüten Bakanlığımız Ekonomi Bakanlığı'dır. Sayın Bakanımıza Van'daki gelişmeler hakkında bilgi verdim. Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan, Başbakanımızın talimatıyla 6. Bölge'de teşvik paketini anlatmaya başladıklarını söyledi. Türkiye İhracatçılar Meclisi ile ortak yürütülen çalışmalar kapsamında Muş, Diyarbakır, Şanlıurfa'nın ardından Van'da program yapacaklar. Programa Türkiye'nin önde gelen tekstil markaları Beymen, Boyner, Koton, Damat Tween, LC Waikiki, Fllo, Colins gibi firma sahipleri de katılarak yatırım olanakları hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Özellikle Van Tekstil Kent Projesi bu büyük firmalar için önemli bir yatırım merkezi olacaktır" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cevdet Yılmaz Hakkari Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title