Haberler

Van'da İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması

Van Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması' düzenlendi.12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde organize edilen yarışmaya, Van merkezde bulunan...

Van Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması' düzenlendi.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde organize edilen yarışmaya, Van merkezde bulunan ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim öğrencileri katıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe İl Milli Eğitim Şube Müdürü Muhlis Ceylani, okul müdürleri, veliler ile öğrenciler katıldı. Yarışma öncesinde bir konuşma yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Ceylani, İstiklal Marşı'nı anlamanın önemine değindi. Ceylani, "İstiklal Marşı yazılan dönemi en iyi şekilde anlatan ve anlamamızı sağlayan büyük bir destandır. 734 şiirin heyete sunulduğu ve beğenilmediği, 500 altın ödüllü yarışmaya ödülün kaldırılması şartıyla katılan Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı bu güzel İstiklal Marşı'nın her cümlesinde bir anlam ve bu milleti anlatan bir ifade yer almaktadır. Mehmet Akif'in değişiyle Allah bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Bu toprakları kanlarıyla canlarıyla vatan yapan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, bu güzel İstiklal Marşı'nı bizlere emanet eden Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle ve minnetle anıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından başlayan yarışmada duygulu anlar yaşanırken, öğrenciler İstiklal Marşı'nı okurken gözyaşlarına hakim olamadı.

Diksiyon, vurgu ve tonlama, sahne duruşu, jest ve mimik kullanımı ile ezber gücü kriterleri üzerinden değerlendirilen yarışmanın; ilkokul birincisi Tunca Uras İlkokulu'ndan birinci sınıf öğrencisi Zehra Betül Arslan, ortaokul birincisi Salih Yıldız Ortaokulu'ndan Aybüke Altıntaş ve ortaöğretim birincisi Van İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Sude Pehlivan oldu.

Birinci olan öğrencilerin İstiklal Marşı'nın tamamını birlikte okumaları ve çekilen fotoğraf ile program sona erdi.

Dereceye giren öğrencilerin Çanakkale Gezisi ile ödüllendirilecekleri belirtildi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Yerel Haberler

title