Haberler

Van Bölge Tabipler Odası Heyeti Hakkari'de

Van Bölge Tabipler Birliği Başkanı Doç. Dr. Özkan Ünal, Hakkari'de Çalışan Doktorların Daha Az Ücret Adığını İddia Ederek, "Hakkari Devlet Hastanelerinde Çalışan Hekimler Batıdaki Hastanelerde Çalışan Doktorlardan Daha Az Ücret Alıyor" Dedi.

Van Bölge Tabipler Birliği Başkanı Doç. Dr. Özkan Ünal, Hakkari'de çalışan doktorların daha az ücret adığını iddia ederek, "Hakkari devlet hastanelerinde çalışan hekimler batıdaki hastanelerde çalışan doktorlardan daha az ücret alıyor" dedi.

Devlet Hastanesi'nde görevli doktorların sıkıntılarını yerinde görmek üzere beraberindeki .ulunan yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Hakkari'ye gelen Van Bölge Tabipler Birliği Başkanı Doç. Dr. Özkan Ünal, ilk önce Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan Hakkari Devlet Hastanesi'nin inşaatını gezdi. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Ünal, Hakkari'de böyle bir hastanenin olması kendilerini sevindirdiğini belirtti. Doç. Dr. Ünal, "Açıkça şunu söylemek istiyorum. Bitlis, Ağrı, Muş hatta Van'da bu standartlarda böyle bir hastane yok. Bittiğinde bölgenin fiziki olarak en güzel hastanesi olacak" dedi.

Hekimlerin kalacak yer problemini olduğunu da dile getiren Doç. Dr. Ünal, "Devlet hastanesinde çalışan hekimlerin aldığı ücret bugün İstanbul ve Antalya'daki hastanelerde çalışan doktorlardan daha az ücret alıyorlar. İnsanlar zannetmesinler Hakkari'de doktorlar 9 bin YTL maaş almasına rağmen bölgeye gelmiyorlar. Şuanda burada performans sisteminden alınan ücretler İstanbul, Antalya, Ankara hatta Van'dan da düşük. Onun için bunların iyileştirilmesi lazım" şeklinde konuştu.

Doç Dr. Özkan Ünal, daha sonra beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Devlet Hastanesi'nde görevli doktorların sıkıntılarının ele alınacağı bir toplantıya katıldı.

(NT-ŞA-Y)

25.08.2007 15:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title