Haberler

Vali Aksoy, Okulları Denetledi

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, "Haydi Kızlar Okula" Kampanyasının Mersin'de Daha da Genişletilerek "Haydi Çocuklar Okula" Şeklinde Devam Ettiğini, Bu Kapsamda Okul Çağında Olup da Okula Gitmeyen Bir Tek Çocuk Bırakmayacaklarını Söyledi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, "Haydi Kızlar Okula" kampanyasının Mersin'de daha da genişletilerek "Haydi Çocuklar Okula" şeklinde devam ettiğini, bu kapsamda okul çağında olup da okula gitmeyen bir tek çocuk bırakmayacaklarını söyledi.

Vali Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ile birlikte Mersin'deki bazı okulları gezerek incelemelerde bulundu.

Davultepe Lisesi, Akkent İlköğretim Okulu, Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu, Üstay İlköğretim Okulu ve Çay İlköğretim Okulu'nu gezerek öğrencilerle sohbet eden ve taleplerini dinleyen Vali Aksoy, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Okul müdürleri ve öğretmenlerle de görüşen Aksoy, müdürlerden okulların mevcut sorunları ve eksikleri hakkında bilgi aldı.

Aksoy, yaptığı açıklama, bir ülkenin geleceği için iyi bir eğitimin vazgeçilmez şartlardan biri olduğunu belirterek, bu kapsamda fiziki şartların son derece önemli olduğunu söyledi.

Vali Aksoy, 2005-2006 eğitim-öğretim döneminde okul öncesinde yüzde 17 olan okullaşma oranının, 2006-2007 eğitim-öğretim döneminde yüzde 23'e yükseltildiğine dikkat çekerek, "Haydi Kızlar Okula" kampanyasının genişletilerek "Haydi Çocuklar Okula" şeklinde devam ettiğini ve bu çerçevede okula gitmeyen tek bir çocuk kalmayana kadar çalışmaların titizlikle devam edeceğini sözlerine ekledi.

(ÖT-MT-Y)

12.04.2007 17:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title