Haberler

Ünye'de Ebru Sanatına İlgi

Ünye Belediyesi Tarafından Düzenlenen 'Ebru, Hat ve Tezhip Kursu'nu Başarıyla Bitirenlere Sertifikaları Törenle Verildi.

Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen 'Ebru, Hat ve Tezhip Kursu'nu başarıyla bitirenlere sertifikaları törenle verildi.

Ünye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 3.dönem 'Ebru, Hat ve Tezhip Kursu'nu başarıyla bitiren 11 kursiyer sertifikalarını Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu'nun elinden aldılar. 15 kursiyerin katıldığı ve toplam 80 saat süren kursu başarıyla tamamlayan 11 kursiyerin belgelerini Belediye Kültür Sitesi'nde düzenlenen törende takdim eden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, ebru, hat ve tezhibin Türk kültür ve medeniyetinin estetik inceliğini, ruh derinliğini, mana zenginliğini ihtiva eden nadide sanat değerleri olduğunu söyledi. Kaybolmaya, yok olmaya yüz tutmuş bu değerleri korumak, yeniden canlandırmak ve gençlerle buluşturmak için bu kursu açtıklarını ve 3. dönemi bitirdiklerini belirten Başkan Arpacıoğlu, "Bu sanatlarla ilgilenen gençlerimize ne mutlu ki özlerini, hakiki kimliklerini keşfetmek suretiyle medeniyetimizin ve kültürümüzün yeniden inşasını başlatıyorlar. Ebru, hat ve tezhip kurslarına katılan arkadaşlarımız çok önemli bir vazifeyi ifa ettiler. Sertifika alan kursiyerlerimizden isteğimiz, vazifelerini unutmadan, aksatmadan, sekteye uğratmadan devam ettirmeleridir" dedi.

(MAK-SA)

19.01.2008 17:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title