Haberler

Turizm Haftası

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Türkiye'de turizm denilince akla gelen deniz-kum-güneş algısını değiştirip kültür turizmi başta olmak üzere termal turizm ve sağlık turizminin gelişmesine yönelik Denizli'de çalışmalar yapıldığını söyledi.

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Türkiye'de turizm denilince akla gelen deniz-kum-güneş algısını değiştirip kültür turizmi başta olmak üzere termal turizm ve sağlık turizminin gelişmesine yönelik Denizli'de çalışmalar yapıldığını söyledi.

Kocatepe, Turizm Haftası kutlamaları kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz başkanlığındaki heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, Denizli'nin turizm bakımından doğal, tarihi, kültürel ve sağlık anlamında önemli değerlere sahip bir kent olduğunu belirtti.

Denizli'nin, UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Pamukkale'si ve içinde yer alan Hierapolis ile Laodikya, Tripolis antik kentlerinin yanı sıra, Sarayköy, Pamukkale ve Karahayıt'ta bulunan termal sağlık turizmi, kış turizminde Bozdağ Kayak Merkezi gibi birçok değere sahip bir il olduğunu ifade eden Kocatürk, şöyle konuştu:

"Türkiye'de turizm denilince deniz-kum-güneş akla geliyor. Bu, tabii Türkiye'de başta Denizli olmak üzere önemli doğal kaynaklara ve kültürel mirasa sahip zenginliklerimizin görmezden gelinmesi demek. Bu eksik anlayıştan kurtularak Denizli'de kültür turizmi başta olmak üzere termal turizm ve sağlık turizminin de gelişmesine yönelik çalışmalar yapılıyor. Bu düşünceyle bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizm sektörümüze tüm dünyada olduğu gibi ilimizde de en modern şartlar altında hizmet verebilmesi için devletimizin desteği aralıksız devam ediyor. Karahayıt'ta başlayan kentsel dönüşüm projesi hızla devam ediyor. Birinci etap tamamlandı ve ikinci etabının çalışmaları başladı."

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen ise turizm sektörü temsilcilerinden oluşan Kutlama Komisyonu, daha sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci'yi ziyaret ederek haftanın önemini dile getirdiler.

Kaynak: AA / Yerel

Şükrü Kocatepe Turizm Haftası Türkiye Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title