Haberler

Tunceli-Dersim Çarşı, Barajlara Karşı Yürüdü

Dersimspor ve Beşiktaş Taraftarının Oluşturduğu Dersim Çarşı Gurubu, Tunceli'de Bir Yürüyüş Yaparak, Munzur ve Pülümür Vadileri'nde Yapılması Planlanan Barajları Protesto Etti.

Dersimspor ve Beşiktaş taraftarının oluşturduğu Dersim Çarşı gurubu, Tunceli'de bir yürüyüş yaparak, Munzur ve Pülümür Vadileri'nde yapılması planlanan barajları protesto etti. Dersim Çarşı gurubu yapılan basın açıklamasında, kentteki yozlaşmaya da dikkat çekerek bunun tehlikeli boyutlara ulaştığını göstermeye çalıştı.Kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesi üzerinde bira araya gelen Dersimspor ve Beşiktaş taraftarından oluşan yaklaşık 50 kişilik Dersim Çarşı grubu üyeleri, davullar ile "Dersim'de Barajlara Hayır" pankarttı açarak Sanat Sokağı'na doğru yürüyüşe geçti. "Dersim Çarşı Barajlara Karşı" sloğanları atan grup, buradan Okullar Caddesi'ne, oradan da Cumhuriyet Caddesi Yeraltı çarşısı üzerine kadar yürüdü.

Yeraltış çarşısı üzerinde toplanan Dersim Çarşı gurubu adına basın açıklaması yapan Bülent Çetin,Tunceli'de yapılması planlanan barajlara karşı mücadele başlattıklarını duyurdu. Barajlarla Dersim'in yok olacağını savunan Çetin, "Dersim, taşı, toprağı, havası, suyu, Munzur Çayı, dağları, ziyaretleri, vadileri ve geçmişiyle, Dersim olmuştur. Bugün tüm doğal güzellikleriyle ve insanıyla yok edilmek isteniyor. Bu gün çevremize şöyle bir bakınalım; bir taraftan sularımız katlediliyor ve betondan setler çekiliyor, bir taraftan da etrafımızı zehirli otlar gibi saran birahane ve kumarhaneler ile halkımız yozlaştırılıyor. Bizler Dersim'de yaşayan ve Dersimspor taraftarları olarak doğamıza yapılan tüm saldırılara karşı ve çirkefliklere dur demek için böyle bir protesto eylemi gerçekleştirdik. Şu andan itibaren Dersim'de yaşanan bu tür saldırılara karşı sesimizi daha gür çıkacağımıza tüm içten ve samimiyetimizle söz veriyor. Halkımızı yozlaştırarak kötü alışkanlıklara doğru götürmeye çalışan her türlü çalışmanın karşısında olacağız ve geleceğimiz olan çocuklarımıza daha güzel bir toplum ve doğa bırakmak için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.Dersim Çarşı gurubunun yaptığı yürüyüş sırasında, Munzur Dağları ve Çayı ile birlikte Başbakan Erdoğan'ın karikatürünün yeraldığı ve yanında da, "Barajlarını da, projelerini de, ellerini de çek Munzur'dan" yazılı bir pankart dikkat çekti.

Grup basın açıklamasın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Merkezi'nde! Özgür Özel kapıda karşıladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Merkezi'nde! Özgür Özel kapıda karşıladı

Haluk Levent, Gamze Özçelik'in geçmişiyle ilgili yapılan yoruma sessiz kalmadı

Haluk Levent, Gamze Özçelik'in geçmişiyle ilgili yapılan yoruma sessiz kalmadı

Bakmadan Geçme

Erdoğan-Özel görüşmesi bitti mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesi ne oldu? Ketenpere filmi konusu nedir? Ketenpere oyuncuları ve Ketenpere özeti! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 11-12 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 11-12 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 11-12 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 11-12 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 11-12 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! 12 Haziran Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 12 Haziran burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 11 Haziran günün maçları nereden izlenir? Bahar sezon finali bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! MASTERCHEF 2024 NE ZAMAN BAŞLAYACAK? MasterChef yeni sezon hangi tarihte? Süper Lig transfer dönemi ne zaman başlayacak? Süper Lig transfer dönemi başladı mı? #9917 Bebekle seyahate çıkarken nelere dikkat edilmeli? Ebeveynler bu haber size! Kurban Bayramı arefesi ne zaman, hangi güne denk geliyor? Arefe günü resmi tatil mi? Onur belgesi ve üstün başarı belgesi nasıl alınır? Onur ve üstün başarı belgesi şartları neler?
Bakan Şimşek, Dünya Bankası Grubu Başkanı Ajay Banga'yı Merkez Bankası'nda ağırladı

Bakan Şimşek, Dünya Bankası Grubu Başkanı Ajay Banga'yı Merkez Bankası'nda ağırladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title