Haberler

Tüik'in Yeni Geliştirdiği 'Veri Girişi Sistemi' Anlatıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), işyeri anketlerinin internet üzerinden veri girişini sağlayacak bir sistem geliştirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), işyeri anketlerinin internet üzerinden veri girişini sağlayacak bir sistem geliştirdi.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına; Vali Yardımcısı Tolga Toğan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik, Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Genel Sekreteri Osman Eray, Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Kilis Temsilcisi Yaşar Özdemir, TÜİK Gaziantep Bölge Müdürü Erdoğan Asar, sanayiciler ve ilgililer katıldı.

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürü Erdoğan Asar, yeni geliştirilen veri girişi sistemi ile ilgili sunum yaptı.

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürü Erdoğan Asar, yeni geliştirdikleri bu sistemin dünyada ve Türkiye'deki gelişen teknolojiye ayak uydurma, işgücü ve zaman maliyetini en aza indirmek amacıyla yaptıklarını belirtti.

Gaziantep Bölge Müdürü Asar, kurulan yeni sistemle daha önceden kağıt ve e-posta yoluyla yapılan veri toplama süreci yerine modern çağın gereklerine uygun bir sistem geliştirildiğini ve bu sistemin internet üzerinden veri toplamaya imkan vereceği bilgisini ifade etti.

Asar, ayrıca uygulamaya 2014 Ocak ayındaki araştırmalarla başlandığı, zamanı gelen tüm araştırmalar için internet üzerinden veri derleme çalışması yapılacağını da sözlerine ekledi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İstatistik Kurumu Mustafa Bolat Gaziantep Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title