Haberler

Bitlis TSO Başkanı Tezcan, OSB Toplantısını Terk Etti

Güncelleme:

Bitlis TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan, katıldığı OSB Bilgilendirme Toplantısının hukuka aykırı olduğunu söyleyerek salonu terk etti.

Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Tezcan, valilik tarafından gerçekleştirilen 'Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Bilgilendirme Toplantısı'nın hukuka aykırı olduğunu iddia ederek salonu terk etti.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul başkanlığında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı, valilik toplantı salonunda yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yurdakul, 12 yıldan beridir yer tespiti yapılamayan OSB'de son bir yıl içerisinde çok mesafe katettiklerini söyledi. Yurdakul, "Bitlis diğer 80 vilayete benzemiyor. Yerin altı ve üstü ile birlikte çok özel bir konumdadır. Organize sanayi bölgesinin yer tespiti için 12 yıldır uğraşılıyor. 12 yıl bekledikten sonra bir yıl içerisinde bu noktaya gelmemiz çok güzel bir başarıdır ama toplamda geç kalındığını da ifade etmek isterim. Burada bir suçlu aramak, birilerini suçlamak derdinde değilim. Bitlis'in diğer illerden farkı ortak aklı ve uyumu çok iyi gerçekleştiren bir vilayet olmasıdır. Organize sanayi bölgesinde geldiğimiz nokta çok umut vericidir. Özellikle TSO Başkanımız Davut Tezcan bu süreci çok iyi takip etti. Kendi iş yeri gibi çok destek sağladı. Bitlis'te şu an elimizde 15 bin işsiz görünüyor. Bizim hedefimiz, yaptığımız projelerle 5 yıl içerisinde en az 7 bin gencimizi istihdam etmektir. Şu an organize sanayimizin altyapısını tamamladık. Tahsis talepleri yağmur gibi geliyor. Geçtiğimiz günlerde sevindirici bir haber aldık. Bizim aldığımız kredilerde bedelli ya da kısmen bedelsiz tahsis imkanı getirildi. 6'ncı bölgeye bu şekilde bir katkıda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bizleri büyük bir sıkıntıdan kurtardılar. Bugün organize sanayi bölgesi için bütçemizi oluşturmak zorundayız çünkü çok miktarda ortak giderimiz olacaktır" dedi.

Vali Yurdakul'un açıklamalarının ardından toplantının ikinci bölümü basına kapalı yapıldı. Kısa bir süre sonra Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tezcan ve oda üyeleri, hukuk yasalarına aykırı bir şekilde devam ettiği iddiasıyla toplantıyı terk etti. Toplantı çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Davut Tezcan, müteşebbis heyeti toplantısında kararnamesi olmayan bir müdürün sunum yapması ve heyette üyeliği bulunmayan vali yardımcısının toplantıda söz alıp konuşmasının hukuka aykırı olduğunu iddia ederek toplantıyı terk ettiklerini söyledi. Tezcan, "Müteşebbis toplantısına arkadaşlarımız ve işverenlerimiz ile birlikte katıldık. Sayın Valimiz toplantıda farklı konular hakkında, Bitlis'in geleceği ile ilgili konuşmalar yaptı. Konuşmalar bitince ve organize sanayi bölgesi ile ilgili bir şeyler konuşmayınca biz dinledik. Konuşması bittikten sonra basına kapalı bir şekilde toplantı devam etti. Toplantıda yasal olmayan bir müdür tanıtım ve sunum yapıyor. Daha müdürlüğü kesinleşmeden ve bakanlığa yazısı bile gitmemişken evrakların ve dokümanların tanıtımını yapıyor. Ben de toplantı sırasında bunların yasal olmadığını ifade ettim. Burada karar alınır, karar bakanlığa gönderilir. Onay çıkarsa arkadaşımız müdür olarak görevine başlar ancak daha görevi olmadan bir kurumu temsil etmenin ne kadar doğru olduğunu sordum. Bunu dile getirdiğim zaman müteşebbis heyeti yönetim kurulunda olmayan Bitlis Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz toplantıya müdahale etti. Siz müteşebbis heyeti üyesi değilsiniz. Siz bu işlere ne diye müdahale ediyorsunuz? Sorularını kendisine sorduğum anda, 'Müdahale ederim' ve 'Oylamaya gidin' cevabını aldık. Bizler de tatsız olaylara mahal vermemek adına ve etik olmadığını düşündüğümüz için toplantıyı terk ettik. Toplantıya yönetim kurulunda olmayan şahısların katılmasını biz etik bulmadık. Bu şahıslar toplantıya müdahale ederlerse ve bizler görüşlerimizi ortaya koyamazsak toplantıda bulunmamızın anlamı yoktu. Biz organize sanayi bölgesi için 10 yıldır mücadele veriyoruz. En sonda giden vali arsayı elimizden alabilmek için bakanlığa yazılar yazdı. Arazi kamulaştırıldı ve yer seçimi bakanlık tarafından yapıldı ancak orayı elimizden almak için bizlerle mücadele ettiler. Sayın Başbakanımız ve bakanlarımız bu konunun ciddiyetindeler ama buradaki siyasiler bizleri engellemeye çalışıyor. Birileri bizlere engel olmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Veysel Yurdakul Bitlis Yerel Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title