Haberler

Toroslar'a 500 Fidan Dikildi

Yeşillendirme çalışmalarına hız veren Toroslar Belediyesi, Toros Üniversitesi öğrencileri ile birlikte 500 fidanı toprakla buluşturdu.

Yeşillendirme çalışmalarına hız veren Toroslar Belediyesi, Toros Üniversitesi öğrencileri ile birlikte 500 fidanı toprakla buluşturdu.

Mersin merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, okullar, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin işbirliğinde ilçede ağaçlandırma çalışması yapan Toroslar Belediyesi, Toros Üniversitesi ile birlikte 500 adet fıstık çamının dikimini gerçekleştirdi. Çağdaşkent Mahallesi'ndeki 10 bin metrekarelik alanda organize edilen fidan dikimine, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, Toros Üniversitesi Genel Sekreteri Reşit Aşkın ve üniversite öğrencileri katıldı.

Rektör Prof. Şen ile birlikte fidan diken Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaptığı konuşmada, böyle bir etkinlikte üniversite öğrencileriyle buluşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Toroslar'ı adı gibi yeşil bir konuma dönüştürmek için çaba sarf ettiklerini aktaran Tuna, "Dünya Orman Haftası münasebetiyle organize ettiğimiz fidan dikim programını hava şartları nedeniyle iptal etmiştik. Bugün Toros Üniversitesi ile birlikte ağaçlandırma çalışması yaptık. Öğrencilerle birlikte böyle bir çalışmanın yapılması beni oldukça mutlu etmektedir. Çünkü öğrenciler zaman zaman gelip ağaçları kontrol ediyorlar. Biz diyoruz ki Toroslar'da yaşayan her insanın bir dikili ağacı olsun" ifadelerini kullandı.

Hem küresel ısınmanın etkisini önlemek hem de çevreyi yeşillendirmek amacıyla fidan dikimine büyük önem verdiklerini belirten Tuna, "Geleceğe iyi bir Mersin, iyi bir Toroslar ve dünya bırakabilmek için kendi ellerimizle bozduğumuz ekolojik dengeyi kendi ellerimizle düzeltmeye çalışıyoruz. Çevremize yeşili çoğaltarak sahip çıkmamız gerekir. Ağaçlandırma çalışmasına destek veren Toros Üniversitesi Rektörlüğü'ne ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Mersin Üniversitesi ve Toros Üniversitesi ile her zaman diyaloglu bir çalışma içersinde olduklarını ifade eden Başkan Tuna, bilimden en fazla yararlanan ve kentle üniversite yakınlaşmasını en fazla gerçekleştiren bir belediye olma ayrıcalığı taşıdıklarını iddia ederek, bu diyaloğun artarak devam edeceğini kaydetti.

Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Şen de fidan dikimi organizasyonuna destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını vurguladı. "Mersin kent üniversitesi demek, Mersin için sürekli katma değer üreten bir üniversite demektir" diyen Rektör Şen, bu etkinliğin geleneksel hale gelmesini istedi. Sosyal ve ekonomik anlamda tüm projeleri Toroslar Belediyesi ile yapmak istediklerinin de altını çizen Şen, "Bu tür etkinlikleri öğrencilerimizle yapmanın çok önemli yararları var. Doğayla barışık olacaklar ve çevreye karşı daha duyarlı olacaklar. Kentin doğa, ekonomik ve sosyal bakımdan gelişmesinde elimizdeki imkanlar doğrultusunda katkı sunmaya hazırız. Başkanımız Hamit Tuna, en baştan beri üniversitemize sıcak bir yakınlık gösterdi. Ortak çalışmalarımızı daha da artırtacağız. Birlikte Avrupa Birliği projeleri yapacağımıza inanıyorum. Bu da kentimiz, yöremiz ve ülkemiz için büyük katkılar sağlayacaktır" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hamit Tuna Toroslar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title