Haberler

Tarım İl Müdürlüğü, Büyükbaş Hayvan Sahiplerini Uyardı

Sakarya Tarım İl Müdürü Abdurrahman Çakar, Büyükbaş Hayvan Sahiplerini Uyararak, Hayvanların Kayıt Altına Alınması Gerektiğini Söyledi.

Sakarya Tarım İl Müdürü Abdurrahman Çakar, büyükbaş hayvan sahiplerini uyararak, hayvanların kayıt altına alınması gerektiğini söyledi.

Çakar, sığır cinsi hayvan yetiştiricilerinin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca verilen çeşitli desteklemelerden ve hayvancılık kredilerinden yararlanabilmeleri için hayvanlarının Türkvet Hayvan Kayıt Sisteminde kayıtlı olması gerektiğini belirtti.

Çakar, "Büyükbaş hayvan kayıtları 31 Aralık 2006 tarihine kadar yapılmış ve bu tarihten itibaren sadece 6 aydan küçük hayvanlar küpelenerek kayıt altına alınabilmekteydi. Çeşitli nedenlerle hayvanı kayıt altına alınamamış yetiştiriciler desteklemelerden yararlanamamakta ve mağdur olmaktaydılar. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı 31 Aralık 2007 tarihine kadar 6 aylıktan büyük hayvanlara da küpe takılıp, Türkvet Hayvan Kayıt Sistemine kayıt yapılmasına izin vermiştir. Yetiştiricilerin mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla il genelinde müdürlüğümüzce görevlendirilen gerek resmi gerekse serbest veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyenlerince program dahilinde köy ve beldeler dolaşılarak küpesiz 6 aylıktan büyük hayvanlara da küpe takılıp, veri tabanına kayıtları yapılmaktadır. Desteklemelerden yararlansın ya da yararlanmasın tüm yetiştiricilerimizin hayvanlarına küpe taktırıp kayıt altına aldırması yasal zorunluluktur. Çiftçilerimizin, hayvanlarının kaydı için verilen bu son fırsatı iyi değerlendirmeleri ve gerekli hassasiyeti göstermeleri, hem kendi menfaatleri hem de ilimiz hayvancılığı için önem arz etmektedir" dedi.

(İÇ-AK)

08.11.2007 16:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title