Haberler

Suriyeli Emine ve Cemile Kardeşlere "Şefkat Eli" Uzandı

SERHAT ZAFER / HALİFE YALÇINKAYA - Geçirdikleri felç nedeniyle kaslarını hareket ettiremeyen ve ülkelerindeki savaştan kaçarak Sivas'a yerleşen Suriyeli Cemile (34) ve Emine İsa (32) ile anneleri Safiye Feniy'e valilik sahip çıktı.

SERHAT ZAFER / HALİFE YALÇINKAYA - Geçirdikleri felç nedeniyle kaslarını hareket ettiremeyen ve ülkelerindeki savaştan kaçarak Sivas'a yerleşen Suriyeli Cemile (34) ve Emine İsa (32) ile anneleri Safiye Feniy'e valilik sahip çıktı.

Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, aileyi Orhangazi Mahallesi'ndeki bir apartmanın bodrum katında yaşadıkları evde ziyaret etti.

Engelli kızların durumuyla ilgili anne Feniy'den bilgi alan Kalaylı, ailenin daha iyi koşullarda yaşayabilecekleri bir eve taşınması ve kızlarının tedavisinin sağlanması için talimat verdi.

Kalaylı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli sığınmacılara imkanlar ölçüsünde her türlü yardımın yapıldığını belirterek, bu ailenin durumunu da öğrenir öğrenmez eve geldiklerini, gereken desteğin sağlanacağını ifade etti.

Engelli kardeşlerin tedavileriyle Halk Sağlığı İl Müdürlüğünün ilgileneceğini kaydeden Kalaylı, sağlık taramasından geçirilecek kardeşlerin, tedaviye olumlu cevap vermeleri halinde fizik tedavi uygulanacağını açıkladı.

Bir oğlu hapiste, bir oğlu kayıp

Anne Feniy, 7 yaşından itibaren kaslarını hareket ettiremeyen ve yürüyemeyen Emine ve Cemile'nin her türlü ihtiyacını kendisinin karşıladığını belirterek, çocuklarının tedavileri konusunda yardım istedi.

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkelerini terk ettiklerini, engelli iki kızıyla önce karayoluyla Gaziantep'e gittiklerini ardından da otobüsle oğullarının yaşadığı Sivas'a ulaştıklarını anlatan Feniy, şunları kaydetti:

"3 ay önce Orhangazi Mahallesi'nde bir apartmanın bodrum katında 2 odalı bir eve yerleşen oğlum Halil İsa'nın yanında yaşamaya başladık. Suriye'deki iç savaşta evimiz bombalanarak yerle bir oldu. 70 yaşındaki eşim, Suriye'de tutuklu olan ve rahatsızlığı dolayısıyla getiremediğimiz iki oğlum için tekrar ülkemize döndü. Bir çocuğum ise savaş ortamında Suriye'de kayboldu. Ne yapacağımızı şaşırdık, ya ölecek ya buraya başvuracaktık. Zor durumda geldik ve buraya ulaştık. Türkiye, Suriyelilere çok yardım ediyor. Kızlarımla sokakta kalırım diye korkuyordum. Bize yardım edenlerden Allah razı olsun."

" Türkiye'nin yardımlarını televizyonda izleyince gelmeye karar verdik"

Türkiye'nin Suriyelilere yaptığı yardımları televizyonda izlediklerini belirten Feniy,  "Türkiye her türlü yardımı yapıyor, hastalarımıza bakıyor, maaş veriyor, kimseyi darda koymuyor. Türkiye'ye 2 senedir gelmek istiyordum ama perişan oluruz diye korkuyordum. Televizyonda Türkiye'nin yardımlarını izleyerek gelmeye karar verdik" diye konuştu.

Feniy, Suriye'deki savaş ortamının sona ermesi durumunda tekrar ülkelerine dönmek istediklerini kaydetti.

"Annem olmasaydı biz ölmüştük"

Feniy'in felç geçiren kızlarından Emine İsa ise zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerini ifade ederek, Türkiye'de kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Her türlü bakımlarını annelerinin yaptığını anlatan İsa, "Annem olmasaydı biz ölmüştük. Onun sayesinde yaşıyoruz" dedi.

Suriye'de yaşanan savaşın çok kötü izler bıraktığını vurgulayan İsa, "Allah kimseye savaş ortamı vermesin. Türk insanları çok iyi ve yardımsever" diye konuştu.

Cemile İsa da "Allah Suriye'de kalanlara ve bizlere yardım etsin. Türk halkından da Allah razı olsun. Sizin vatanınız olmasaydı, biz nereye giderdik, nereye sığınırdık. Allah sizin vatanınızdan razı olsun" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Orhangazi Türkiye Suriye Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title