Haberler

Sinop'un yöresel lezzeti nokul ülke sınırlarını aştı

Güncelleme:

- Sinop'un yöresel lezzeti nokul ülke sınırlarını aştı Sinop'un tescilli ürünü 'nokul' yurt içi ve yurt dışına gönderiliyor.

- Sinop'un yöresel lezzeti nokul ülke sınırlarını aştı

SİNOP - Sinop'un tescilli ürünü 'nokul' yurt içi ve yurt dışına gönderiliyor.

Kentin yöresel lezzetleri arasında yer alan, kıymalı ve üzümlü olarak iki şekilde servis edilen 'nokul' 2018 yılında tescillendi. Un, yağ, yoğurt, tuz ve maya karışımıyla hazırlanan hamurun dinlenmeye bırakılmasının ardından mayalanan hamur, parçalara ayrılıp oklava yardımıyla ince olarak açılıyor. Hamurun içine de yine özenle hazırlanan üzümlü-cevizli veya kıymalı iç harç koyuluyor. İç harçları konulan hamur, rulo şeklinde yuvarlanıyor ve yağlanmış tepsiye döşeniyor. Tepsiye dizilen hamurlar daha sonra kesiliyor ve fırına atılıyor. Kilosu 65 TL'den satılan Sinop'un vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan nokul yurt içi ve yurt dışından talep görüyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan nokul ustası Sebahat Aktaş, "Sinopumuzun simgesi haline gelmiş nokulumuzu önce un, tuz, şeker biraz maya, yoğurt, maya, sıvı yağ ile yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra tezgahın üstünde belli bir ölçülerde kesiyoruz, dinletiyoruz. Dinlendirten sonra oklava yardımıyla büyütüyoruz. Büyüttükten sonra üzüm, şeker, ceviz ile harmanlıyoruz. Karıştırdıktan sonra hamurumuzun üzerine sıvı yağ sürüyoruz. Sıvı yağ sürerek serpiştiriyoruz. Zaten her şey gram hesabı. Daha sonra fırına atıp pişiriyoruz" dedi.

"Daha önce Almanya'ya gönderdim"

Yurt dışından da talep geldiğini belirten Aktaş, "Daha önce Almanya'ya gönderdim. Üzümlü, cevizli gönderdim. Kışın günlük 50-100 tane üretim yapıyoruz. Yazın da 2 katını yapıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Almanya Sinop Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title