Haberler

Sivas Katliamı İçin Ortak Açıklama

Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İsmail Kılıç ve Eskişehir Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Kamer Ali Durur, yaptıkları ortak açıklamada, 2 Temmuz 1993’te 33 aydının tüm dünyanın gözü önünde yanmasının üzerinden 22 yıl geçtiğini vurgulayarak, hala bu vahşetten beslenenlerin olduğunu iddia ettiler.

Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İsmail Kılıç ve Eskişehir Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Kamer Ali Durur, yaptıkları ortak açıklamada, 2 Temmuz 1993'te 33 aydının tüm dünyanın gözü önünde yanmasının üzerinden 22 yıl geçtiğini vurgulayarak, hala bu vahşetten beslenenlerin olduğunu iddia ettiler.

2 Temmuz'da insanlarımızı ve insanlığımızı kaybettiğimizi vurgulayan Vakıf Başkanı İsmail Kılıç ve Dernek Başkanı Kamer Ali Durur, ortak açıklamada şunları kaydetti:

"Failleri hala aramızda, hatta bazı örgütlerin yönetim kadrolarında bulundukları bilinmektedir. Üzerinden 22 yıl geçmiş olmasına rağmen hala aynı vahşet ve karanlıkla beslenen birileri provokasyonlar ile Alevi düşmanlığını körüklemeye çalışmaktadır. Bu karanlık düşünceler kendilerini bazen basında, bazen ders kitaplarında göstermektedirler. Bizler Alevi-Bektaşi inancının gerektiği gibi hiçbir zaman bu oyunların tarafı olmadık, maalesef hep mağduru olduk. Çorum, Maraş, Sivas bunlardan bazılarıdır. Bugün yapılması gereken yeniden Sivas'taki olayların yaşanmaması için zaman aşımlarının arkasına sığınmadan faillerin cezalarını almalarıdır. 2 Temmuzlar, Sivas'a girmenin yasaklandığı günler değil, yenilerinin yaşanmaması için geçmişimizi hatırlamaya bir fırsat olarak görülmelidir. Madımak Oteli 'Utanç Müzesi' olmalıdır ki bu katliamda parmağı olanların katı vicdanları yenilerini yapabilecek kadar unutkan olmasınlar. Ayrıca Alevi-Bektaşi inancının yok sayılmasından vazgeçilmelidir. Bizlerin inançlarımız adına haklı istekleri karşılanmalıdır. Böylece provokatörlerin ilk hedefinde olan 'yalnız ve güzel canların' toplumumuzun tüm kesimleri tarafından tanınması sağlanabilir. Sivas'ta kül olup ülkemizin dört bir tarafına savrulan aydınlarımızın ışığının bekçileri olmaya devam edeceğiz. Bugün 22 yıl öncesinden daha güzel ve aydınlık ne yaşıyorsak Muhlis Akarsu'nun, Nesimi Çimen'in sözleri, Metin Altıok'un şiirleri, 22 yaşındaki Hasret Gültekin'in nefesini ve o güzel canların masumiyetini miras almamızdandır. Hacı Bektaş Veli Vakfı ve Derneği, Alevi Birlikleri Platformu, Demokratik Kitle Örgütleri, Siyasi Partiler ve Odunpazarı Belediyesi'nin katkılarıyla 2 Temmuz Perşembe günü saat 17: 30 da Adalar Migros önünde yapılacak olan yürüyüş ve ardından Hasan Polatkan Kültür Merkezinde Panel ve saat 21.00'de Hacı Bektaş-ı Veli (cemevi) toprak sahada yapılacak olan anma törenine tüm canlarımızı bekliyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title