Haberler

Şırnak: Sivil Savunma Eğitim Semineri

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Sivil Savunma Müdürlüğü Tarafından Öğrencilere Yönelik "Afet" Konulu Eğitim Semineri Düzenlendi.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik "afet" konulu eğitim semineri düzenlendi.

Sivil Savunma İl Müdürlüğü'nün çalışmaları kapsamında Silopi Koç İlköğretim Okulu'nda düzenlenen seminere, ilçe merkezindeki öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Seminere konuşmacı olarak katılan ve Sivil Savunma konusunda uzman olan Milli Eğitim Şube Müdürü Çetin Kolcuoğlu, seminere gelen öğretmen ve öğrencilere ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve "geçmiş olsun" dilekleriyle başladığı konuşmasında Kolcuoğlu, dünyada küresel ısınmayla birlikte baş gösteren iklim değişiklikleri ve buna bağlı olarak meydana gelen doğa olaylarına değindi. Dünya üzerinde yaşayan insanlara düşen görevin, yaşanmış olaylardan ders almak olduğunu söyleyen Kolcuoğlu, "Bize düşen görev; gerek doğal afetlerden ve gerekse nükleer savaşlardan korunma yollarını en iyi şekilde öğrenerek maddi ve manevi kayıpları en asgari düzeye indirgemektir. Doğal afetlerin milyonlarca yıl olduğu gibi günümüzde de olacağı kesindir. Neticede ülkemiz de, birinci derece doğal afetlerin yaşandığı ülkeler arasında yer almaktadır. 'Ne zaman bir doğal afet olacak' sorusunu sormak yerine, 'olası bir afetten nasıl korunabiliriz, önlemimizi nasıl alabiliriz' sorusunun cevabını öğrenmemiz gerekir. Depremin oluşumunu önleyebilir miyiz? Veya bir yıldırımın düşmesini, volkan patlamasını, aniden ortaya çıkan fırtına veya hortumu. Bunlar, bir doğa olayıdır. Kim önleyebilir? Tabii ki kimse önleyemez. Ancak bu doğa olayına karşı bizler de bazı tedbirleri alma ve öğrenme gayretine gidebiliriz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title