Haberler

Simav'ın Belde Rekoru Tarih Oldu

Kütahya’nın Simav ilçesinin belde rekortmenliği 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte tarihe karıştı.

Kütahya'nın Simav ilçesinin belde rekortmenliği 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte tarihe karıştı. 21 beldesiyle Türkiye rekortmenliğini elinde bulunduran Simav'da, yerel yönetimler yasası kapsamında 2011 TUİK verilerine göre nüfusları 2 binin altına düşen 21 beldesinden 14'ü köy oldu. 3 beldesi birleşerek tek beldeye dönüşen Simav'da ayrıca 3 köy de statülerini kaybederek mahalle oldu.

Belde iken köye dönüşen 14 yerleşim biriminde vatandaşlar geçtiğimiz yıllarda sandık başına belediye başkanı seçmek için giderken bu kez muhtarlarını belirlemek için gittiler. Yerel yönetimler yasasına tepki amacıyla30Martta sandık başırna gitmeyen Kuşulular 31 Mart sabahına muhtarsız uyandı.

Simav'da yıllardır belediye olarak yönetilen ve şimdi köye dönüşen beldeler şunlar: Yeşilköy, Kalkan, Kuşu, Karacahisar, Yaykın, Şenköy Kestel, Yemişli, Yeşildere, Hisarbey, Yeniköy, Beyce, Gümüşsu ve Bahtıllı. Demirciköy, Çaysimav ve Öreyler beldeleri de birleşerek Yeşilkent adı altında tek bir beldeye dönüştü.(MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Kütahya Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title