Haberler

Samsun İl Özel İdaresi Öncü Anlayışıyla Örnek Oluyor

Kent Güvenliğinin Sağlanması Amacıyla Samsun ve Büyük İlçelerinde Mobese Denilen Mobil Elektronik Sisteminin Kurulmasına Ödenek Ayıran Samsun İl Özel İdaresi, Bu Alanda da Türkiye'de Öncülük Yaptı.

Kent güvenliğinin sağlanması amacıyla Samsun ve büyük ilçelerinde MOBESE denilen mobil elektronik sisteminin kurulmasına ödenek ayıran Samsun İl Özel İdaresi, bu alanda da Türkiye'de öncülük yaptı.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2 aylık tatile girecek İl Genel Meclisi üyeleriyle İl Özel İdaresi Yemekhanesi'nde yemek yedi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil ve İl Genel Meclisi Başkanı Necati Demir'in de hazır bulunduğu yemekte İl Genel Meclisi Üyelerini öncü kimliklerinden dolayı tebrik etti.

Meclis üyeliğinden istifa eden İbrahim Tarım ve Nurhan Özel'in yerine gelen Çarşamba ilçesinden Hüseyin Aksoy ve Ladik ilçesinden Mustafa Akbil'e, "Aramıza hoş geldiniz" diyerek söze başlayan Vali Güzeloğlu, İl Özel İdareleri'nin yerel reformun çok önemli halkası olduğunu vurguladı.

Yerel ölçekte halkın temsilcisi olan İl Genel Meclisi üyelerinin, sorunlar, beklentiler ve istekler temelinde seçildiğini hatırlatan Güzeloğlu, "İl Özel İdareleri, halkımızın kamu yönetiminden beklentilerine çözüm üretilen birimlerdir. Aynı zamanda doğrudan yönetime katılmanın, demokrasinin ve karşılıklı etkileşimin de temel birimidir. O açıdan bakıldığında güçlendirilen, yasal olarak daha geniş yetkilendirilen ve buna bağlı olarak kaynak ve imkanlarıyla güçlendirilen İl Özel İdareleri ülkemizin temel hizmetlerinde ve özellikle sorumluluk alanlarında çok hızlı bir kalkınmanın, gelişmenin ve ülke adına olumlu yönde ilerlemenin de itici gücüdür. Bu açıdan Samsun İl Özel İdaresi kurumsallaşmış yapısı, modern yönetime uyum sağlaması ve değerli üyelerinin hizmet heyecanıyla Samsun adına övünülecek, Samsun'a çok ciddi katkılar üretecek ve hizmetler noktasında öncülük edecek bir konumdadır" dedi.

Özellikle sorumluluk alanı olan kırsalda; altyapı, yol, su, eğitim, kültür ve sağlık alanlarında büyük hizmetler yapan Samsun İl Özel İdaresi'nin güvenlik konusundaki yaklaşımının da son derece sevindirici olduğunu vurguladı. Güzeloğlu, "Yine geçmişten bugüne çok fazla ön planda olmayan ama sosyal ve toplumsal gelişmeyle öncelik olarak karşımıza çıkan güvenlik alanında da yapılan katkıyla Emniyet Müdürlüğümüze 23 araç alınması sevindiricidir. Ayrıca, kentlerde güvenlik adına MOBESE denilen mobil elektronik sistemin kurulmasına dönük destek Samsun İl Özel İdaresi'nin ülke çapında öncü anlayışını yansıtan anlamlı ve değerli açılımdır. İl Genel Meclisi Üyeleri'nin olumlu işbirliğine Samsun ve bütün kamu birimleri adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Güzeloğlu, önümüzdeki çalışma dönemlerinde daha yoğun bir performans sergileneceğinden emin olduğunu da sözlerine ekledi.

(AG-SA)

08.06.2007 16:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title