Haberler

Samsun'da İşaret Dili Seferberliği

Güncelleme:

Samsun'da 2017 yılında yapılması planlanan 23. İşitme Engelliler Olimpiyatlarında görev alması planlanan personel için işaret dili eğitimlerine başlandı.

Samsun'da 2017 yılında yapılacak 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda görev alması planlanan 27 binin üzerinde personel için işaret dili eğitimlerine başlandı.

Eğitimlerin birinci etabında 176 personel iki hafta boyunca işaret dili eğitimlerine tabi tutulurken kursu başarıyla tamamlayan personel için sertifika töreni düzenlendi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki törene katılan Vali İbrahim Şahin, burada yaptığı konuşmada, olimpiyatların, şehirlerin tanıtımı için büyük bir kazanç olduğunu söyledi.

23. İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda Samsun'da 120 ülkeden 6 bini sporcu olmak üzere 10 bin kişiyi ağırlamayı planladıklarını dile getiren Şahin, bu durumun Samsun için bir dönüm noktası olacağını kaydetti.

Şahin, "Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatları" ile Samsun'un dünya markası olacağını belirterek, "Bu kapsamda farklı birimlerde görev alacak 27 binin üzerinde personelimiz uluslararası işaret dilini öğrenmiş olacak. Bu yönüyle yürütülen çalışmalar sayesinde altyapı eksikliklerini gidermeyi hedefliyoruz. Bu organizasyon Samsun'a her anlamda büyük katkılar sağlayacaktır" dedi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan da Samsun'da gerçekleştirilecek olimpiyatlarda OMÜ'nün merkez olarak seçilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Akan, üniversite olarak altyapı eksikliklerini gidermek için çalıştıklarını vurgulayarak, "Olimpiyatlar sadece şehrimiz için değil aynı zamanda üniversitemizin de marka değerinin artmasına büyük katkı sağlayacaktır. Böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmak gurur vericidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu ortaklığı ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın finansmanı ile gerçekleştirilen proje kapsamında iki haftalık işaret dili eğitimlerini tamamlayan 176 kişiye sertifikaları verildi. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk İbrahim Şahin Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title