Haberler

Reyhanlı'dan Kısa Kısa

Çukobirlik Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Sapar, Bu Yılki Kampanya Döneminde 150 Bin Ton Pamuk Alımı Yapmayı Hedeflediklerini Bildirdi.

Çukobirlik Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Sapar, bu yılki kampanya döneminde 150 bin ton pamuk alımı yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

Sapar, yaptığı açıklamada, pamuk tohumundan gübreye ve ilaca kadar her konuda üreticiye destek verdiklerinin altını çizdi. Çukobirlik'in kapsadığı illerde şu ana kadar 500 ton tohumluk ve 50 bin ton gübreyi piyasadan daha ucuza verdiklerini ifade eden Sapar, piyasadan daha ucuz maliyetle 1999 yılından bu yana kilo yerine, tohum ve diğer ürünleri isteyenlere tonla vermeye başladıklarını kaydetti.

Sapar, alımların her zaman piyasadan daha yüksek fiyatla gerçekleştiğini, bu nedenle kampanya döneminde Çukobirlik'e ürününü teslim etmeyen üreticilerin pişman olduklarını belirterek, "Çukobirlik her zaman çiftçilerin sigortası konumundadır. Kampanya döneminde her zaman piyasadan daha yüksek fiyatla pamuk alımı yapıyoruz. Bu nedenle çiftçilerimizin Çukobirlik'e karşı daima daha duyarlı olmalarını istiyoruz" dedi.

Sapar, çiftçilerin yanında olan Çukobirlik'in geçen yıl 100 bin ton pamuk alımı yaptığını, bu yılki kampanya döneminde ise hedeflerinin 150 bin ton pamuk alımı yapmak olduğunu söyledi.

(MAD-MT-Y) 21.04.2008 15:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title