Haberler

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan Açıklaması

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan Açıklaması

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tavşanlı Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen "21.yüzyılda Türkiye'nin Vizyonu" konulu konferansa konuşmacı olarak DPÜ Rektörü Prof.Dr.Ahmet Karaaslan katıldı.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tavşanlı Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen "21.yüzyılda Türkiye'nin Vizyonu" konulu konferansa konuşmacı olarak DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan katıldı.

Konferansa Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Tavşanlı Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri ve öğrencileri katıldı.

İlgiyle izlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Dumlupınar Üniversitesi'nin, dünya ve ülke sorunlarının çözümü noktasında merkez haline geldiğini ifade etti.

Tarihte üç kıtaya adaleti, barışı, huzuru, refahı, dayanışmayı götüren bir milletin torunları olduklarını dile getiren ve 100 yıllık bir dinlenmenin ardından Türkiye'nin ayağa kalktığını söyleyen Karaaslan, Türkiye'nin dünyada adaleti, barışı, refah, huzuru sağlama noktasında emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Türkiye'nin coğrafi açıdan da stratejik bir noktada olduğunu kaydeden Rektör Karaaslan şunları söyledi: "Ülkemiz 100 yıllık bir dinlenmenin ardından ayağa kalktı. İnsanlığın ve barışın koruyucusu olmaya başladı. Bazı sıkıntılara rağmen yere sağlam basıyor, Üniversitemiz olarak bizde Ülkemizle paralel olarak gelişme göstermekteyiz. Üniversite bünyemizde oluşturduğumuz AR-GE merkezimizde bilinmeyenlere, sorunlara cevap arıyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan sadece DPÜ için üretilen cihazlarla araştırmalar yapıyoruz. Dünya'da örneği olmayan ve sadece bizim için özel üretilen elektron mikroskobu ile ülkemiz ve dünyamız için sorunlara çözümler üretiyoruz. Sadece üniversitemiz için değil ülkemiz ve dünya ülkeleri için de bu bilgi merkezimizden herkesin yararlanmasını istiyoruz. Üniversitemiz bünyesinde açtığımız yeni laboratuarlarla aynı anda farklı bilim dallarının ortak bir merkeze ilerlemesi sonucu Nano teknoloji geliştiriyoruz ve bunun bir adım ötesine bizi ulaştıracak malzeme ve ekipmanlara Dumlupınar Üniversitesi olarak sahibiz. Bunun yanı sıra Dünyaya enerji sektöründe çağ atlatacak ve enerji sektörüne yön verecek buluşlarımız var. Örneğin 100 liralık bir enerjiyle sağlanacak ısıtmanın 1 lirayla sağlanabileceğinin keşfini üniversite olarak gerçekleştirdik. Dumlupınar Üniversitesi, dünya ve ülke sorunlarının çözümü noktasında merkez haline geliyor."

(EFE)

10.05.2013 13: 01: 01

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Karaaslan Tavşanlı Türkiye Yerel

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Cinayeti çözecek ses kaydı: Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Skandal görüntüler ortaya çıktı! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

Skandal görüntüler! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });