Haberler

Pervari Balı Dünya Markası Olacak

Siirt Valisi Necati Şentürk, Pervari Balının Dünya Markasına Dönüştürülmesi İçin Çeşitli Projelerin Hayata Geçireceğini Söyledi.

Siirt Valisi Necati Şentürk, Pervari balının dünya markasına dönüştürülmesi için çeşitli projelerin hayata geçireceğini söyledi.

2008 yılında Siirt'te yapılacak çalışmaların projelendirilip mali kaynak sağlanması amacıyla Vali Necati Şentürk başkanlığında valilik toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İlçe kaymakamlarının yanı sıra daire amirlerinin de katıldığı toplantıda konuşan Vali Şentürk, fıstık, bıttım, nar, tiftik ve Pervari balının üretiminin artırılması gerektiğini söyledi. Özellikle kalitesiyle ün yapmış Pervari bal üretiminin artırılarak, bir dünya markası haline getirilmesi için ciddi çalışmalar

yapılması gerektiğini vurgulayan Vali Şentürk, "Büyük şehirlerde balı kilosu 25-30 YTL'ye satılırken, Pervari balının kilosunun 50 YTL'den satılması bu balın ne kadar kaliteli olduğunu gösteriyor. Biz bu yöreye has olan Pervari balını, Avrupa Birliği'ne üye bir ülkedeki kaliteli Angora tiftikleriyle eşdeğer marka yapmak için ciddi anlamda projeler üreteceğiz. Pervari balının il dışında ve Avrupa'da açılacak sergilerde tanıtılmasına önem göstereceğiz. Bu konuda Pervari Kaymakamlığı ve sivil toplum

örgütlerine çok iş düşüyor" dedi.

(RÇ-FA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title