Haberler

Nitelikli Eleman Yetiştirmede Ortak Hareket Ediyoruz" Projesi

Proje kapsamında 30 gün Macaristan'da eğitim gören Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürü Altınkaynak'ı ziyaret etti.

"Nitelikli eleman yetiştirmede ortak hareket ediyoruz" projesi kapsamında 30 gün Macaristan'da eğitim gören Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak'ı ziyaret etti.

Altınkaynak, Isparta İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile ortak yürütülen "Nitelikli eleman yetiştirmede ortak hareket ediyoruz" projesi katılan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerini kabulünde, çalışmalarından dolayı öğrencileri kutladı.

Müdürlüğün AB'ye üye ülkelerdeki eğitim uygulamalarını ve standartlarını yakından tanıyarak Bilecik'in eğitim standartlarını daha ileriye taşımak adına, eğitim programlarına önem verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim zamanımızda bu imkanlar yoktu. O günlerden bu günlere ülkemiz çok merhaleler kat etti. Bilgiye ulaşmak, inceleme yapmak için artık sizler bırakın başka şehirleri, başka ülkelere de gidebiliyorsunuz. Bilgi evrenseldir, başka devletlerin olması önemli değil, nerede bulunursa bulunsun alınması gerekir. Gerçekleştirilen projeler, ilimizdeki okul ve kurumların eğitim standartlarını daha ileriye taşımak, öğrencilerimizin yeni kültürleri tanıma ve bilgi birikimlerini arttırmaları adına önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyorum."

Projede yer alan Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alan şefi Ekrem Karakaş ile öğrenciler Şahin Göllü, Yaşar Çömlekçi, Emre Yanık, Utku Alış, Umut Alış, Hüseyin Zorlu ve Onur Akar'dan oluşan proje ekibi Mayısta Macaristan'ın Budapeşte şehrinde eğitim kurumları ve iş yerlerinde staj çalışmalarında inceleme, araştırma ve teknik gezilerin yanında girişimcilik eğitimi, dil kursu ile kültürel faaliyetlerde bulundukları bildirildi. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Altınkaynak Macaristan Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title