Haberler

Niğde Kent Meydanı Projesi Hayat Buluyor

Niğde'de yaşayanların hayallerini 5 yıl içerisinde gerçeğe dönüştüren Niğde Belediye Başkanlığı Kent Meydanı Projesi ile de şehrin önemli bir ihtiyacını daha çözüme kavuşturuyor.
Belediye Başkanlığının çalışmalarıyla Niğde her geçen gün...

Niğde'de yaşayanların hayallerini 5 yıl içerisinde gerçeğe dönüştüren Niğde Belediye Başkanlığı Kent Meydanı Projesi ile de şehrin önemli bir ihtiyacını daha çözüme kavuşturuyor.

Belediye Başkanlığının çalışmalarıyla Niğde her geçen gün gelişiyor, büyüyor, kentin simgesi olabilecek, bir meydan ise onlarca yıldır hayalleri süslüyordu. Artık Niğde'nin bir meydana sahip olması gerektiği inancını tüm Niğdelilerle paylaşan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ihalesi gerçekleşen Kent Meydanı projesinin inşaat çalışmalarının başladığını belirtti.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kentleri kent yapan meydanlarıdır. Kent Meydanı, Niğde'nin geleceğidir. Meydanlar şehirlerin birer aynası, kimliği ve insanlarının kendilerini ifade edebildikleri ortak kullanım alanlarıdır. Niğde'ye yakışır, geleceğe yönelik bir kent meydanı ve sosyal mekanların da yer aldığı meydan yapılması hayalini gerçekleştiriyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğdemize değer katacak Kent Meydanı projesi ile Niğde'nin kalbinde yeni ve ayrıcalıklı bir alan oluşturacağız. Kent Meydanı projesi 2 katlı yer altı otopark alanı olacak üzeride tören alanı yapılacak. Halkımıza hizmet getirecek zemin düzenlemeleri ile şehrimizde yaşam kalitesine yeni ufuklar açacak, resmi tören alnı oluşturulacaktır" şeklinde konuştu.

Niğde'de resmi törenlerin ve mitinglerin ana cadde üzerinde yapıldığını hatırlatan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde'nin meydanı ana caddesi üzerinde araç yolunun olduğu güzergah olarak yıllardır adlandırılıyor ve kullanılıyor. Şehrimizin bir meydana sahip olmaması nedeniyle törenlerde bu Cumhuriyet Meydanı trafiğe kapatılarak miting ve törenlerin gerçekleşmesi sağlanıyor. Bu durumda Niğdemizde trafiğin akışı konusunda büyük sıkıntılara neden oluyor. Her geçen gün gelişen şehrimizin ileri dönük bir projesi olarak ele aldığımız kent meydanı projesini uygulamaya koyduk. Niğde'nin önemli ana arterlerinin kesişim noktası üzerinde bulunan Kent Meydanı ile çevresindeki yaya ve taşıt öncelikli yolların trafiğini düzenli ve akıcı hale getirmek, projeye konu olan çevrenin fiziksel, işlevsel ve görsel bozukluklarını iyileştirmek ve kullanım kalitesini artırmak üzere Kent Meydanı Projesi, hazırlanarak uygulamaya konuldu. Niğdemize hayırlı olsun" dedi. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Faruk Akdoğan Niğde Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title