Haberler

Nazilli'de CHP'li Kadınlar Kendi Günlerini Kutladı

Güncelleme:

CHP Nazilli İlçe Başkanı Zehra Kaymak, "Türk kadını CHP'nin, CHP Türk kadınının güvencesidir." diyerek tüm kadınların ve partisinin kadın kollarının gününü kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli İlçe Başkanı Zehra Kaymak, Türk kadını CHP'nin, CHP Türk kadınının güvencesidir diyerek tüm kadınların ve partisinin kadın kollarının gününü kutladı.

Türkiye'de, emeği en yüce değer olarak gören, emeğin yegane kitle partisi olan CHP, aynı zamanda ulusumuzun kadın hak ve özgürlük tarihinin de başlıca mimarıdır diyen Başkan Zehra Kaymak; "8 Mart 1857 yılında yüzlerce NewYork'lu tekstil işçisi kadının başlattıkları, eşitlik mücadelesinde kadınların eşit işe eşit ücret, günde sekiz saat çalışma ve doğu izni gibi haklı taleplerle sokaklara döküldükleri, hakları uğruna yaşamları pahasına mücadele ettikleri, 129 kadının yanarak can verdiği gündür. 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günü kadınlara armağan edilmiş kutlamalara veya eğlencelere gerekçe bir gün değildir. 102. yılını kutladığımız '8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günü' kadın mücadelesinin, kadın sorunlarına çözüm önerilerinin, kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması ve kadına yönelik şiddete son verilmesi istemlerinin; bir kez daha dile getirildiği gündür."

"EN ZOR İŞLERDE KADINLAR VE ÇOCUKLAR ÇALIŞTIRILIYOR"

Kadınlar, Dünya nüfusunun yüzde 50'sini, yeryüzündeki toplam işgücünün üçte ikisini oluşturuyor diyen Kaymak; "Ancak kadınlar dünya gelirinin yüzde l0'unu almakta ve dünyanın tüm mal varlığının yüzde 1 ine sahip bulunmaktadır. Yaşamın bütün alanlarında çalışma alanında, istihdamda, karar alma mekanizmalarında, politikada kadınlar nüfusları oranında temsil edilmemektedir. Yeryüzünde her üç kadından biri şiddetin değişik biçimlerine maruz kalmaya devam etmektedir. Gerek ev içinde, gerekse kamusal alanda kadına karşı şiddet ortadan kaldırılabilmiş değildir. En zor işlerde kadınlar ve çocuklar çalıştırılıyor. Buna karşılık en düşük ücreti de kadınlar alıyor. En fazla kadınlar sömürülüyor, en fazla kadınlar eziliyor. İsizler ordusunun en büyük bölümünü kadınlar oluşturuyor. Yoksulluk ve açlık en çok kadınları etkiliyor. Birde savaşlar. İnsan hakları evrensel bildirgesi ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış bulunan kadının insan haklarını tanımak ve geliştirmek ve kadına yönelik şiddeti önlemek siyası iktidarın sorumluluğundadır."

"4+4+4'E ELEŞTİRİ"

Ülkemizde kadın işçiler üzerinde baskılar işten çıkarılmalar ücretlerinin düşüklüğü, sosyal haklarının yok edilmeye çalışılması yanında; Kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve kadın cinayetleri, kadını hedef gösteren gelenekler ve temsilde adaletsizlik ağır bir şekilde devam etmektedir ifadelerini kullanan Kaymak; "Kadınları erkeklerle eşit görmediğini söyleyen bir başbakanın iktidarında postmodern, örtülü faşizmle yönetilen ülkemizde kadınlar toplumsal yaşamdaki yerlerini, benimsenmiş haklarını kaybedecek icraat ve tutumlara maruz kalmaktadırlar. Bunun son örneğini 4+4+4 diye formüle edilen yeni zorunlu eğitim uygulamasında kızlarımızı eve hapsedecek zihniyetin tezahürü olarak gördük. İktidar her fırsatı, toplumsal yaşamda cumhuriyet kazanımlarının aleyhinde bir sürece taşımaya çalışıyor. Bu gidişatın karşısında ise Cumhuriyetin zapt edilemeyen tek kalesi Cumhuriyet Halk Partisi yer alıyor."

"İKTİDARI UYARDI"

Türk kadını CHP'nin, CHP Türk kadınının güvencesidir düşüncesini savunuyoruz diyen Kaymak; "Türkiye'de, emeği en yüce değer olarak gören, emeğin yegane kitle partisi olan CHP, aynı zamanda ulusumuzun kadın hak ve özgürlük tarihinin de başlıca mimarıdır. Kadınlarımızın, özgür birey, eşit yurttaş olma mücadelesinin kalesi olan partimiz, başta seçme ve seçilme hakkı olmak üzere kadının toplumsal yaşamdaki yerini alması yönünde büyük devrimlere imza atmıştır. İktidar bilmelidir ki bugün CHP'li kadınlar olarak bizler; Ülkemize, tüm değerlerimize ve Ulu Önder Atatürk'ün sağladığı haklarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu vesile ile emperyalizme karşı mücadele vermiş tüm emekçi ve devrimci kadınları saygıyla anıyoruz. '8 Mart Dünya Emekçi kadınlar Günü' tüm emekçi kadınlara kutlu olsun" dedi.

CHP İlçe Başkan Adayı Cavit Yenipazarlı'da basın açıklamasına katılan ve kadın kolları üyesi tüm kadınlara çiçek dağıtarak günlerini kutladı.

- AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Nazilli Yerel Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title