Haberler

Muş'ta Öğrencilerin Silahlı Koruma ile Okula Gidişi

Muş Valisi Ali Çınar, Muş'un Yerkaya Köyünde, Öğrencilerin Silahlı Koruma Eşliğinde Okula Gidiş ya da Dönüşlerinin Köy ile Mezralar Arasında Zaman Zaman Yaşanabileceğini Söyledi

Muş Valisi Ali Çınar, Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Yerkaya köyünde, öğrencilerin silahlı koruma eşliğinde okula gidiş ya da dönüşlerinin köy ile mezralar arasında zaman zaman yaşanabileceğini söyledi.

Vali Çınar, AA muhabirine, '60 öğrencinin sekiz kilometre mesafede bulunan ilçedeki yatılı okula, sert doğa koşulları ve yırtıcı hayvanlara karşı köyden seçilen dört silahlı koruma eşliğinde gidip gelmeleri'ne ilişkin yaptığı açıklamada, bu durumun sadece köy ile mezralar arasında olabileceğini belirtti.

Vali Çınar, şunları söyledi: 'Bu köyümüze Yeşildere, Yarkaya, Çotik ve Yapraklı mezraları bağlı. İki mezraya ulaşım rahatlıkla sağlanıyor da diğer iki mezra yolu kar nedeniyle kapalı olmamasına rağmen ulaşımda zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor. Yol stabilize. Bazı yerler, çamurdan dolayı zaman zaman aksaklık yaşatabiliyor. Bu durumda da öğrenciler velilerin nezaretinde -ki o mezralar meşelik ormanlık alanda olduğu için- silahlı tedbirle köye getiriliyor. Buradan ilçe merkezine minibüslerle götürülüyorlar. Durum böyle olsa gerek.'

(MİS-NUR) - MUŞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title