Haberler

Muğla Hane Halkı Sıralamasında 73. Sırada

TÜİK verilerine göre, Muğla Türkiye’de hane halkı sıralamasında 73’ncü sırada bulunuyor.

TÜİK verilerine göre, Muğla Türkiye'de hane halkı sıralamasında 73'ncü sırada bulunuyor. Milas'ın ise hane halkı tipi 'çekirdek aile' oldu. Buna göre Milaslıların geneli, 4 kişilik aileden oluşuyor.

TÜİK verilerine göre Muğla'nın hane halkı tipi belli oldu. Alınan bilgilere göre Milas ; 2,95'lik oranla çekirdek aile tipini oluşturuyor.

Hane halkı araştırmasına göre; aralarında akrabalık bağı bulunsun ya da bulunmasın aynı konutta veya aynı konutun bir bölümünde yaşayan, temel ihtiyaçlarını birlikte karşılayan, hane halkı hizmet ve yönetimine iştirak eden bir veya birden fazla kişiden oluşan topluluk incelendi.

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından 2015 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçları çerçevesinde açıklama yapıldı.

Bir hane halkını oluşturan kişilerin ortalama sayısını ifade eden ve toplam hane halkı nüfusunun toplam hane halkı sayısına bölünmesiyle elde edilen ortalama hane halkı büyüklüğü değeri Muğla için 2,92 oldu.

MUĞLA'DA EN ÇOK 2 KİŞİLİK AİLE VAR

Alınan verilere göre Milas ise 2,95'lik oranla Muğla'da hane halkı sayısında 6. sırada yer aldı.

TÜİK'e göre Muğla ise ortalama hane halkı büyüklüğünde Türkiye genelinde 73. sırada yer aldı.

Muğla'da bulunan 301 bin 655 hane halkının 76 bin 727'si (%25,4) 2 kişilik hanelerden oluşurken, 60 bin 237'si (%20) tek kişilik hanelerden, bin 273'ü (%0,4) 10 ve üzeri büyüklükteki hanelerden oluştuğu belirlendi.

Ortalama hane halkı büyüklüğü değerleri ilçe düzeyinde incelendiğinde; Seydikemer 3,21 ile en yüksek değere sahip olurken, Datça 2,50 ile en düşük ortalama hane halkı değerine sahip ilçe olduğu kaydedildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Milas Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title