Haberler

Milletvekili Genel Seçiminin Ardından

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin kesin olmayan sonuçlarına ilişkin, "AKP hükümetinden, seçim beyannamesinde verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyoruz.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin kesin olmayan sonuçlarına ilişkin, "AKP hükümetinden, seçim beyannamesinde verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyoruz. Vaatlerinin takipçisi olacağız" dedi.

Havutça, partisinin Bandırma İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, seçim sonuçlarının kendilerini üzdüğünü söyledi.

CHP olarak beklentilerini karşılayacak bir sonuç alamadıklarını belirten Havutça, şöyle konuştu:

"AKP beklediğimizin çok üzerinde bir oy aldı. Türkiye'de bu kadar olumsuzluk ve kaosa rağmen bir başarı hikayesi çıkartılıyorsa, bu ülkede o zaman kaoslar başarı getiriyor demektir. Ülkede iç barış ciddi oranda zedelendi. Ülke kaygı ve baskı toplumu haline geldi. Yeni oluşacak hükümetin ülkede iç barışın tesis edilmesi için bir çaba sarf etmek gerekiyor. Demokrasiyle ilgili ciddi sıkıntılar var. Avrupa Birliği ilerleme raporunda Türkiye bugün itibarıyla özgür olmayan ülkeler kategorisine düşürüldü. Ülkede demokrasi çıtası hızla yükseltilmeli. AKP hükümetinden, seçim beyannamesinde verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyoruz. Vaatlerinin takipçisi olacağız."

Kaynak: AA / Yerel

Namık Havutça Balıkesir Bandırma Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title