Haberler

Milas'ta 23 Nisan Kutlamaları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurt genelinde olduğu gibi Milas'ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurt genelinde olduğu gibi Milas'ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Muğla'nın Milas ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları çerçevesinde Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni ile başlayan kutlama programı Milas Dr. Mete Ersoy Ortaokulu tarafından organize edilen 2. etkinlikle devam etti.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törenlerin ilk kısmı olan Çelenk Koyma bölümünde bu yıl sadece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Çelenk sunulurken Çelenk sunumuna çağırılan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy'la birlikte ilçe protokolünü oluşturan Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt ve Hava Meydan Komutanı Hv. Sis. Al. H. Hüseyin Kanbur da anıta gelerek çelenk konulmasına eşlik etti.

Daha sonra saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile törenin ilk bölümü burada tamamlanırken, ikinci ve etkinliklerin gerçekleştiği bölüm için Dr. Mete Ersoy Ortaokuluna geçildi. Saat 09.30'da başlayan program saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı.

Program daha sonra, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın Okul Müdürü Saygın Öçalan tarafından yapılması, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, Dr. Mete Ersoy Ortaokulu Halk Oyunları Ekibinin gösterisi, Dereceye giren şiirin okunması, "Yörelerimiz Türkülerimizle Türkiye" adlı dans ekibinin gösterileri ve yarışmalar yapılması ile tamamlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Örgütü tarafından gün içinde Parti hizmet binasında düzenlenen bir basın açıklaması ile törenlerin getirildiği durumu eleştiren CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan örgüt olarak Milas Halkı adına Halk Çelengini saat 13'de düzenledikleri ikinci bir törenle halk katılımı ile gerçekleştirerek, hep birlikte anıta çelenk sunup saygı duruşu ve istiklal marşımızı okuyarak alkışlarla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak tören alanından ayrıldı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü 23 Nisan Muğla Milas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title