Haberler

Merzifon Kaymakamlığından 5 Yılda Yardıma Muhtaç 46 Aileye Ev

Merzifon Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 5 yılda, evleri oturulamayacak durumda olan 46 aileye ev, 110 aileye de ev onarım ve bakım yardımı yaptı.

Merzifon Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 5 yılda, evleri oturulamayacak durumda olan 46 aileye ev, 110 aileye de ev onarım ve bakım yardımı yaptı.

Evi yeniden inşa edilen Yakacık köyünde ikamet eden Tursun Çelik ve Elif Uyanık'ı ziyaret eden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Handan Ekinci Bal, eksiklerin olup olmadığını yerinde inceledi.

Kişi başına 25 bin liralık ödenekle evleri oturulmayacak durumda olan ailelere 50'şer metrekarelik evler yaptırdıklarını belirten Bal, 2009 ile 2014 yılları arasında 46 aileye 1 milyon 87 bin 807,99 lira barınma yardımı ile 110 aileye de 247 bin 776,66 lira karşılığında evlerinin bakım ve onarımı yardımı yaptıklarını söyledi.

Ev inşaatlarının bir ay içinde tamamlandığını ifade eden Bal, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne 5 ailenin daha yardım talebinin gönderildiğini, onaylanmasını beklediklerini kaydetti.

Yakacık köyünde ikamet eden Çelik ailesi ve Elif Uyanık ise Merzifon Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na teşekkür ederek, "Başımızı sokacak ev yaptıran herkesten Allah razı olsun. Bizleri bu kış ayında evsiz bırakmadınız, kışlık kömürümüzü de verdiniz Allah, devletimize ve sizlere zeval vermesin" dedi. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Merzifon Yakacık Ekinci Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title