Haberler

Mersin: Tatar İşadamları Mtso'nu Ziyaret Etti

- Tataristan'dan Gelen İş Adamları, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nı (Mtso) Ziyaret Etti.

- Tataristan'dan gelen iş adamları, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret etti.

Yatırım yapabilecekleri sektörleri araştırmak için Mersin'e gelen Indus Shamatov, Yuriy Zahmatov, Veçeclav Lujitskiy ve Naile Hasanova'dan oluşan Tatar iş adamları heyetini MTSO Başkanı Kadri Şaman ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Tatar heyetine bölgenin ticari yapısı hakkında bilgi veren Şaman,Tataristan'ın Aznakay kenti ile Tarsus ilçesinin kardeş şehir olduğunu hatırlatarak, ziyaretin iki ülke arasında işbirliğini artırırken, dostlukları da pekiştirdiğini söyledi. Şaman konuşmasında, Mersin Limanı'nın Doğu Akdeniz'in en büyük limanı ve Türkiye'nin lojistik hizmetlerinin yüzde 60'nı karşıladığını kaydetti. Kentin özellikle yaş sebze ve meyvede önemli bir merkez konumuna geldiğini de belirten Kadri Şaman, ''Tarımdan sonra en büyük sektör sanayi sektörüdür. Bunun dışında Mersin-Silifke arasında alternatif turizm alanları geliştiriliyor. Batı kesiminde henüz yeni keşfedilen turizm bölgelerimiz var. Kongre ve fuar turizmi konusunda ise ciddi atılımlar içindeyiz'' dedi.

Tatar iş adamı İndus Shamatov ise Tataristan'ın bir çok ülke ile işbirliği yaptığını, bunların başında da Türkiye'nin geldiğini söyledi.

İki ülke arasında ticaretin sürekli geliştiğini belirten Shamatov, ''Türkler gibi aynı kökten gelen milletlerle ticari ilişkilerimizi artırmak istiyoruz. Ekonomimiz her geçen gün gelişiyor. Biraz geç kaldığımız sosyal ve ticari ilişkilerin karşılıklı olarak artması için elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu. Konuşmaların ardından Şaman, Tatar iş adamlarına Mersin'in tarihi fotoğraflarının bulunduğu bir albüm hediye etti.(HK-AK-AK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title