Haberler

Mersin'de Nükleer Enerji Sempozyumu Düzenlenecek

Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanlığı Tarafından Nükleer Santrallere Dikkat Çekmek Amacıyla 2 Gün Sürecek Bir Sempozyum Düzenleneceği Bildirildi.

Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanlığı tarafından nükleer santrallere dikkat çekmek amacıyla 2 gün sürecek bir sempozyum düzenleneceği bildirildi.

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampusu’nda yapılacak sempozyumun 19-20 Ekim 2007 tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtildi. Nükleer santrallerin Türkiye’de yapılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini, bu yüzden böyle bir sempozyum yapmayı düşündüklerini söyleyen Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Kamer Gülbeyaz, “Bu santrallerin yapılmaması için bir kez daha kamuoyunun dikkatini çekmek istiyoruz” dedi.

Oda olarak Nükleer Enerji Santrallerinin ülkemiz için bilimsel bir tercih olmadığını sürekli olarak söylediklerini, bu söylemin karşısında yer alan kesimlerin de sempozyum sayesinde kendilerini ifade etmelerinin sağlanacağını anlatan Gülbeyaz, “İki gün boyunca sürdürülecek olan sempozyumda gerekçeler, kazalar, riskler, halk sağlığı ve toplumsal maliyetlere ilişkin bildiriler sunulacak. Sempozyumun sonunda gerçekleştirilecek olan panelde iki gün boyunca sürdürülen tartışmaların finali gerçekleştirilecek. Sunulan bildiriler ve panelde sürdürülen tartışmalar, topluma ve karar vericilere farklı görüşleri bir arada izlemek ve değerlendirmelerin bu bilgilenme üzerinden yapılması fırsatını yaratacak” diye konuştu.

(HK-AB-AB-Y)

16.09.2007 16:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title