Haberler

Makine Mühendisleri Odası, 59'uncu Yılını Kutladı

Güncelleme:

Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi'nin 59'uncu kuruluş yıl dönümünde plaket töreni düzenlendi.

Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi'nin 59'uncu kuruluş yıl dönümünde plaket töreni düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Opera binasında düzenlenen törende meslekte 50'nci, 40'ıncı ve 25'inci yıllarını dolduran mühendisler plaketle ödüllendirildi. Gecede Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Türk Sanat Müziği Korosu seslendirdiği eserler ile salondakilere keyifli bir gece yaşattı. Konser sonrasında konuşma yapan Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Hakan Ünal, plaketlerini almak üzere burada bulunan üyelerin, kente verdikleri emek ve ortaya koydukları çabayla kentin en seçkin topluluklarından biri olduklarını söyledi.

Sürekli gelişmenin mühendislik mesleğinin doğasında var olduğunu ve bunun zor bir zanaat olduğunu belirten Ünal, "Diploma yetmez iyi bir mühendis olmaya. İyi bir usta çırak ilişkisi gerektirir. Bugün burada olan ustalarımızın her birinin onlarca yeni ve genç mühendisimizin en önemli kılavuzu olduklarından eminim. Dile kolay 25, 40, 50 yıl. Plaket almaya hak kazanan mühendisler gibi Makine Mühendisleri Odası 59 yılı geride bıraktı. Bu geceki mutluluğumuza sebep ikinci mesele budur" dedi.

Odanın tarihinden bahseden Hakan Ünal şunları söyledi:

"Odamız 27 Ocak 1954 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen ve 6235 sayılı yasayla kurulan10 meslek örgütünden bir tanesidir. Yasa teklifini meclise sunan Demokrat Partili iki milletvekilinden Himmet Ölçmen inşaat mühendisi, Süleyman Kuranel mimardı. Yasa teklifi oy birliği ile kabul edildi. Oturumda Eskişehir milletvekilleri de vardı. Muhtar Başkurt, Ekrem Baysal, Ali Fuat Cebesoy, Hasan Polatkan, Abidin Potuoğlu ve Kemal Zeytinoğlu. Tam 15 hükümet değişmiş, 2 askeri darbe ve birçok muhtıra olmuş 59 yıllık tarihimizde. Hükümetler gelip geçmiştir, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) 59 yıldır varlığını sürdürmekte kararlıdır."

Mühendislerin, örgütlerine ve mesleklerine sahip çıkmaya karalı olduğunu da belirten Ünal, "Mühendislik mesleği olmadan hiçbir şey yapılamaz, plaket alan bu insanlarımız olmasaydı, Eskişehir'de sanayi diye birşey de olmazdı" diye konuştu.

Konuşmanın ardından meslekte 25, 40 ve 50 yılını dolduran 58 mühendise plaketleri verildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Yerel Haberler

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title