Haberler

M. Kamile Karahan Ortaokulu'nda Bilim Fuarı

Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki M. Kamile Karahan Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışı yapıldı.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki M. Kamile Karahan Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK Bilim Fuarı'nın açılışı yapıldı.

Okul öğrencilerinin hazırladığı birbirinden ilginç projelerin açılışına Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Ekem, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Adilcevaz Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Ekem, fuarda emeği geçenlere teşekkür ederek, "Günümüzde bilginin üretilmesi ve pazarlanması, toplumların gelişmişlik düzeyinin en önemli kriteri haline gelmiştir. Okullarımızda en iyi öğretim metotlarından biri bilim fuarları olmuştur. Bu fuarlar sayesinde öğrencilerimiz bilimsel merak ile düşünceleriyle problem çözme becerilerini geliştirmektedirler. Aynı zamanda bu araştırma projeleri ve bilimsel projeler sayesinde, bilginin geliştirilmesi ve yeni buluşlara yol açacaktır" dedi.

Okul Müdürü Murat Çiftçi ise, öğrenci ve öğretmenler tarafından yapılan çalışmanın büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Bu çalışmaların amacı, bilim alanında ilerlemek, öğrencilere özgüven aşılamak ve onların diyalog gelişimini yükseltmektir. Bilim fuarının hazırlanmasında emeği geçen başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmaz üzere herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Açılışın ardından sergiyi gezen davetliler, öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi aldı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adilcevaz Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title