Haberler

Kütahya'daki Özelleştirmelerden Devletin Kasasına 2 Milyar 190 Milyon Tl

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, kentteki özelleştirmelerden dolayı devletin kasasına 2 milyar 190 milyon TL para girdiğini kaydetti.

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, kentteki özelleştirmelerden dolayı devletin kasasına 2 milyar 190 milyon TL para girdiğini kaydetti.

Kinay, yaptığı açıklamada, rakamlarla kimsenin siyaset yapmaması gerektiğini dile getirerek, " Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan aldığımız rakamlara göre, şu ana kadar, yani 2013 yılında özelleştirilen Seyitömer Linyitleri İşletmesi (SLİ) dahil tahsil edilen rakam 2 milyar 190 milyon TL. 2002-2013 yılları arasında Kütahya'da yapılan yatırımları rakamı 4,7 milyar TL. SLİ ödemenin yarısını olan 2 milyar 86 milyon TL'yi daha geçtiğimiz aylarda yatırdı. SLİ'yi çıkalım çünkü rakamın en büyüğü ordan gelmiş ve yeni yatırmış. Diğer kurumlardan yapılan tahsilat 107 milyon 500 bin TL. Bakın neler satılmış, rakamları şöyle; ETİ Gümüş'ün satışından elde edilen rakam 60 milyon TL, Kütahya Şeker Fabrikası hisse satışından 32 milyon TL, TÜGSAŞ'ın satışından 14 milyon TL, Et Balık Kurumu'ndan 230 bin gibi rakamlarla toplamda 107 milyon TL Özelleştirme İdaresi tahsilat yapmış. Yani devlet Kütahya'da yapılan tahsilatlardan 107 milyon TL para sağlamıştır. SLİ'den yapılan tahsilatı buna eklediğimizde toplamda 2 milyar 190 milyon civarında bir rakam karşımıza çıkıyor. Şimdi siyaset yapalım ama rakamlarla oynamadan yapalım. Kütahya'ya yapılan 4.7 milyarlık yatırımı 1.4 milyar TL'ye nasıl düşürürüm diye azami çaba göstereceksin, diğer taraftan da 'devlet Kütahya'dan çok para elde etti ve bunu harcamadı' diye hesabı yanlış yere oturtarak siyaset üreteceksin. Burada elimizi vicdanımıza koyalım. Burada konuştuğumuz rakamlar ÖİB ve Kütahya Valiliği'nin yaptığı resmi çalışmanın rakamları. Burada bir yanlış varsa buyrun bunları konuşalım. Elde edilen rakamlar bunlar. Biz SLİ ve yapılan diğer özelleştirmeler ile ilgili tamamı tahsil edildiğinde bu rakam 4 milyar TL tahsil etmiş olacağız. Şu değerlendirmeyi de yapalım, biz inşaallah Yüksek Hızlı Tren için, şehir hastanesi için ve her yıl planladığımız diğer yatırımlarımız için bu kaynakları Ankara'dan alıp getireceğiz" dedi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Hasan Fehmi Seyitömer Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title