Haberler

Kütahya'da "Tarla Günü" Etkinliği

Kütahya'da, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde merkeze bağlı Elmalı köyünde arpa ve tritikale ürünleri için tarla günü etkinliği düzenledi.

Kütahya'da, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde merkeze bağlı Elmalı köyünde arpa ve tritikale ürünleri için tarla günü etkinliği düzenledi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, tarımsal yayımın desteklenmesi projesi kapsamında arpa ve tritikale ürünlerinde tescilli çeşitlerinin yöre çiftçisine tanıtımını gerçekleştirmek için etkinlik düzenlediklerini, 50 dekar alanda ve 10 köyde arpa, 25 dekar alanda ve 5 köyde tritikale demonstrasyonu kurulduğunu belirtti.

Kütahya'da 305 bin hektar tarım arazisi olduğunu dile getiren Gümüş, şunları söyledi:

"72 bin hektar tarım arazisinde yem bitkisi üretimi yapılmakta. 174 bin büyükbaş, 481 bin küçükbaş hayvan varlığımız olduğu düşünülürse yem bitkileri tarımının ilimiz açısından önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Arpa ve tritikalenin dane kısmı hayvan beslemesinde, kesif yem sapı ise kaba yem olarak kullanılmaktadır. Bu demonstrasyondaki amacımız sertifikalı yeni tescil olmuş çeşitlerin çiftçilerimize tanıtarak birim alanda daha çok verim almalarını sağlamaktır."

Gümüş, İl Özel İdaresi projeleri kapsamında 2015 yılında 263 bin lira ödenek kullanılarak 3 bin 100 kilogram yonca, 5 bin 775 kilogram silajlık mısır tohumlarının dağıtıldığını 38 ton macar fiği tohumunun da eylül ayı içerisinde üreticiyle buluşturulacağını sözlerine ekledi.

Etkinliğe Müdür Yardımcısı Murat Tekeli, Koordinasyon ve Tarımal Veriler Şube Müdürü Coşkun Güler, Hayvan Sağlığı ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Şube Müdürü Türker İnceli, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Kütahya Elmalı Gümüş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title