Haberler

Kültür ve Turizm Bakanlığı Heyeti Vali Öztürk'ü Ziyaret Etti

Manisa Marka Kültür Turizmi Kenti Toplantısı'na Katılmak Üzere Manisa'ya Gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Vekili Ayla Mirmahmutoğulları Başkanlığındaki Heyet, Vali Refik Arslan Öztürk'ü Makamında Ziyaret Etti.

Manisa Marka Kültür Turizmi Kenti Toplantısı'na katılmak üzere Manisa'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Vekili Ayla Mirmahmutoğulları başkanlığındaki heyet, Vali Refik Arslan Öztürk'ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette Vali Yardımcısı Kadri Canan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ile Kırsal Turizm Derneği Başkanı Nedim Zurnacı da yer aldı. Vali Öztürk, kültür varlıklarına değer veren bir ülkenin mutlaka kalkınmış ve herkesle boy ölçüşebilecek avantajlı bir ülke olacağına inandığını ifade ederek, valilik görevinde bulunduğu süre içerisinde tarihi ve kültürel değerlere büyük önem verdiğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Vekili Ayla Mirmahmutoğulları da, Türkiye Turizm Stratejisi 2023 ve Türkiye Turizm Stratejisi Eylem Planı (2007-2013) çalışmasının Yüksek Planlama Kurulu'nca kabul edildiğini ve Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek, turizmin 4 mevsime ve 12 aya yayılmasının ve çeşitlendirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Bu hedef çerçevesinde 4 şehir turizmi, 15 adet de kültür turizmi kenti tespit edildiğine işaret eden Mirmahmutoğulları, 2023 yılında 50 milyon turist ve 86 milyar Dolar turizm geliri, turist başına bin 350 dolar harcama hedeflediklerini bildirdi. Amaçlarının merkezi yönetim, yerel yönetim, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışarak turizmi geliştirmek olduğunu kaydeden Mirmahmutoğulları, Mesir Festivali'nin daha fazla kitlelere yayılması ve daha çok turistin çekilebilmesi için bir AB projesinin geliştirilmesi gerektiğini söyleyerek, “Turizm ve kültürel değerlerin ön plana çıkarılması ve tanıtılması anlamında AB fonları üretilen projelere destekler veriyor. Bu anlamda Mesir Festivali'nin de uluslarası boyutta istediğini alabilmesi için AB projesi üretilmesi gerekir. Bu anlamda biz gerekli çalışmaları yapmaya hazırız. Ancak bu tek başına olacak bir çalışma değildir. Sivil toplum örgütleri, sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda destek vermesi ve katılması gerekir.” dedi.

Strateji Eylem Planı çerçevesinde alt-üst yapı, eğitim, tanıtım ve ulaşıma büyük önem verdiklerini belirten Mirmahmutoğulları, “Tanıtım bizim için çok önemlidir. Bu konuda merkezi yönetimin tek başına hareket etmesi kolay değildir. Bu konuda şehirdeki sivil toplum örgütleri, kuruluşları, dernekleri birlikte hareket etmelidir. Bulunduğu şehrin kültürel ve turizm değerleri için AB projeleri üretmesi gerekmektedir. Ayrıca Türkiye'de turizm alt yapısının en önemli sorunu konaklamadır” şeklinde konuştu.

(ÖA) 01.05.2008 17:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title