Haberler

AK Parti'li Öz, KKTC'nin 30. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

Güncelleme:

AK Parti Malatya Milletvekili Öz, KKTC'nin kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, Kıbrıs Türk halkına müreffeh ve aydınlık bir gelecek temenni etti.

TBMM Kıbrıs Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, KKTC'nin 30. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Öz, mesajında, KKTC'nin kuruluşunun üzerinden henüz 30 yıl geçmesine rağmen, anavatanı Türkiye Cumhuriyeti'nin güvencesi altında, her daim ondan aldığı güç ve destekle sürekli gelişen, güçlü temellere sahip bir cumhuriyet olduğuna vurgu yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman devletiyle, milletiyle ve hükümetleriyle Kıbrıslı Türklerin yanında olduğunu kaydeden Öz, AK Parti hükümetleri döneminde, burada siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda tarihi atlımlar gerçekleştirildiğini belirttiği mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Öncelikle uluslararası arenada kazanımlarımızdan vazgeçmeden uzlaşıya dayalı siyaset izlenmiş, adada kalıcı, adil ve kapsamlı bir anlaşma sağlanması için sürekli gayret gösterilmiştir. Kıbrıslı kardeşlerimizin refahı ve kalkınması için de her biri kendi alanlarında ilk sayılabilecek çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Kuzey Kıbrıs'a sulama ve içme suyu aktarılmasını sağlayacak İçme Suyu Temini Projesi bunlardan biridir. Projeyle, dünyada ilk kez uygulanacak deniz boru hattıyla adaya su sağlanacaktır. Gelecek yıl mart ayı sonunda tamamlanacak olan projeyle, su sıkıntısı çeken kardeşlerimizin su ihtiyacı karşılanacaktır. Adaya Elektrik Nakil Projesi üzerinde de çalışmalar devam etmektedir. Projeler orta ve uzun vadede Güney Kıbrıs Rum Yönetimi başta olmak üzere üçüncü ülkelere uzatılabilecek mahiyettedir."

Öz, KKTC'nin kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, Kıbrıs Türk halkına müreffeh ve aydınlık bir gelecek temenni etti. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Faruk Öz Türkiye Malatya Yerel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title