Haberler

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 39. Yıldönümü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 39.yıldönümü Mersin'de düzenlenen törenle kutlandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 39. yıldönümü Mersin'de düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, KKTC Mersin Konsolosu Zalihe Erden, il protokolü, Kıbrıslı mücahitler ile gaziler katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra ise Cumhuriyet Alanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu. Ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Girne Mücahitler Derneği Başkanı Metin Fahrioğlu, İngiliz sömürge yönetiminde dahi Ulu Önder Atatürk'ten feyiz aldıklarını söyledi. Kıbrıs Türkü'nün bugünlere kan dökerek, şehitler vererek, direnerek ve Türkiye Cumhuriyeti ile bütünleşerek geldiğini vurgulayan Fahrioğlu, "Barış Harekatıyla soykırıma uğramamızın önüne geçilmiş, can ve mal güvenliği sağlanmıştır. Kıbrıs Türk halkını Batı Trakya örneğinde olduğu gibi bir duruma düşmekten kurtarmıştır. Kıbrıs'ın düşman eline geçmesi önlenmiş ve 'Enosis' tarihinin derinliklerine gömülmüştür" dedi.

"KKTC KIBRIS TÜRK HALKINA KUTSAL BİR EMANETTİR"

KKTC'nin temelinde şehitlerin canı ve kanı olduğunun altını çizen Fahrioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"KKTC, Kıbrıs Türk halkına kutsal bir emanettir. Onu ayakta tutmak ve güçlenmesine katkıda bulunmak, onu hak ettiği yere yüceltmek milli bir görevimizdir. Kıbrıs'ta barış ve huzur ancak güçlü bir KKTC'nin varlığı ile mümkündür. Bugün teneffüs ettiğimiz özgürlük ve barış Anavatanımız Türkiye'nin hudutsuz maddi ve manevi desteğiyle gerçekleşmiştir. Bütün Türkiye'ye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz."

KKTC Mersin Konsolosu Zelihe Erden ise Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 39. yıldönümünü tüm Türkiye'de olduğu gibi Mersin'de de coşkuyla kutladıklarını ifade ederek, "20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı adından da anlaşılacağı üzerine 1959 yılında imzalanan 'Garanti Anlaşması' çerçevesinde Anavatan Türkiye'nin adadaki soydaşlarına barış ve huzuru getirmek için gerçekleştirilen bir harekat olmuştur. Harekat sadece Kıbrıs Türk halkına değil Kıbrıs Rum halkına da barış ve huzuru getirmiştir. Bugün ki tören ve etkinliklerle kanını, canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı folklor ekibinin gösterisi oldu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Basri Güzeloğlu Akdeniz Yerel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Bakmadan Geçme

Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Almanya Ukrayna maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Almanya Ukrayna maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Almanya Ukrayna maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Almanya Ukrayna maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

title