Haberler

Kedem, Robot Bilim Şenliğinde

TÜBİTAK Bilim Genç Dergisi tarafından Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre Merkezi’nde düzenlenen "2015 Robot Bilim Şenliği" etkinliğinde Keçiören Belediyesi’ne bağlı Keçiören Eğitime Destek Merkezi (KEDEM) de bir stant açtı.

TÜBİTAK Bilim Genç Dergisi tarafından Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre Merkezi'nde düzenlenen "2015 Robot Bilim Şenliği" etkinliğinde Keçiören Belediyesi'ne bağlı Keçiören Eğitime Destek Merkezi (KEDEM) de bir stant açtı. Tüm Türkiye genelinde 20 farklı ilden misafirler ve katılımcıların tanıtım stantları arasında yer alan KEDEM standı da katılımcıları faaliyetleri konusunda bilgilendirdi.

Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği stantta özellikle eğitim faaliyetleri alanında yapılan çalışmalara ilişkin bilgi alışverişinde bulunuldu. Stantta ayrıca KEDEM tarafından hazırlanan Çocuk Dergisi, Necip Fazıldan Seçme Şiirler Osmanlı Türkçesi Öğrenci El Yazmaları ve Çanakkale Zaferi etkinlikleri anısına özel Şühedaya Mektuplar kitapları da ziyaretçilere hediye edildi.

2015 -2016 eğitim -öğretim yılından itibaren bilim laboratuvarları ile atölye açmayı hedefleyen KEDEM, bunun ilk ayağı olarak şubelerinde Robotik Sistemler Laboratuvarı çalışmasını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

TÜBİTAK ile birlikte ar-ge çalışması yaparak süreci de planlama imkanı bulan KEDEM yetkilileri, bilimin çocukların hayatında da etkin bir şekilde yer almasını amaçlıyor.

60 personel ve 20 öğrenci ile Robot Bilim Etkinliklerine ilişkin bir çalışma gezisi de yapan Keçiören Eğitime Destek Merkezi, etkinlik stantlarını yakından görerek yapılan çalışmaları inceleme fırsatı buldular.

Özellikle öğrencilerin merakla izlediği stantlarda eğlenceli bilim gösterileri yapılırken ödüllü robot oyunları da büyük ilgi gördü. Çocukları bilime teşvik eden ve araştırma faaliyetlerini tetikleyen şenlik, geleceğin bilim adamlarının yetiştirilmesine de katkı sunacak gibi görünüyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hacettepe Üniversitesi Keçiören Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title