Haberler

Kaymakam Yılmaz, Bilinçli Tarım Yapılmasını İstedi

Ortaca Kaymakamı Yılmaz: "Topraklarımızı kullanılamaz hale getirirsek, faturası milletimize çok ağır olur"

Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, tarımın bilinçli, kaliteli ve nitelikli yapılması gerektiğini belirterek, toprakların kullanılamaz hale gelirse, faturanın millet açısından çok ağır olacağını savundu.

Türkiye'de Örtüaltı Sebze, Meyve ve Bağlarda Entegre Mücadele ve Entegre Ürün Yönetiminin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Antalya'da düzenlenen "Entegre Mücadele Aileler Yarışması"nda Türkiye birincisi olan Emine ve Duran Bayar çifti Kaymakam Yılmaz'ı ziyaret etti.

Yılmaz, ziyarette yaptığı konuşmada, yarışmada birincinin Ortaca'dan çıkmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Türkiye'de tarımın bilinçli, kaliteli ve nitelikli yapılmasını isteyen Yılmaz, "Pazardan aldığımız üründen dahi endişe duyuyoruz. Topraklarımızı kullanılamaz hale getirirsek, faturası milletimize çok ağır olur. Bu açıdan böyle bir yarışmanın yapılması önemli. Sizlerin başarısı tüm üreticilerimize örnek olmasını temenni ederim" diye konuştu.

Duran Bayar da eğitimlerle yarışmada birinci olduklarını söyledi. Proje ile zirai ilaç kullanmaktan kurtulduklarını ve daha kaliteli ürün yetiştirmeye başladıklarını dile getiren Duran, proje katıldıkları için mutlu olduklarını ifade etti. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Yılmaz Antalya Türkiye Ortaca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title