Haberler

Kayıp Yakınları 365'inci Eylemini Gerçekleştirdi

Güncelleme:

İHD ve Kayıp yakınların "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 365'incisi gerçekleştirildi.

İHD ve Kayıp yakınların "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 365'incisi, Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi. Kayıp fotoğraflarının taşındığı eyleme İHD Diyarbakır Şubesi yönetici ve üyeleri, kayıp yakınları, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve insan hakları aktivistleri katıldı.
Sağanak yağmur altında gerçekleştirilen eylemde, oturma eylemi öncesi konuşan İHD Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, kayıpların olaylarının ve cinayetlerin, devletin bilgisi altında gerçekleştiğini belirtti. Yüzleşme sağlanmadıkça, kayıplar bulunana ve faillerin yargılanana dek bu mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyen Bilici, yargı organlarını vicdanlı olmaya ve adaleti sağlamaya davet itti.

'İnsanlığa karşı işlenen suçların hesabı sorulacak'

Cizre'deki yaralıların sağlığa erişim haklarının ihlal edildiğini ve bir vahşete dönüştüğünü söyleyen Bilici, Cizre'deki yaralılara yönelik öldürme ve katliam çabası içerisinde olduğu söyledi. Hakikatin er yada geç ortaya çıkacağını belirten Bilici "İnsanlığa karşı işlenen suçların hepsinin hesabı sorulacak. Bunun ilelebet size kalacağını mı sanıyorsunuz? Siz ne zamana kadar bu vahşeti sürdürebileceğinizi sanıyorsunuz. Size düşen diyalog kurmaktır. Bu işi muhatapları ile çözebileceksiniz. Bu sorunu Kürtlerin kendine önder kabul ettiği insanlarla çözersiniz. Derhal bu vahşete son verin ve Öcalan ile sorunu konuşun. Size başka bir yol tavsiye etmiyoruz" diye konuştu.

Bilici'nin ardından İHD Diyarbakır Şubesi Kayıp Komisyonu Üyesi Abdullah Zeytun, 1994 yılında Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kontrolü yapan askerlerce gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Ahmet Tekin'in hikayesini anlattı. Yapılan konuşmaların ardından yapılması planlanan oturma eylemi, sağanak yağmur nedeniyle yapılamadı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title